.
News Image

Zone Stad: tijdsprong of afvoeren

Nog meer ontslagen bij Zone Stad?

Er gaan nog meer koppen rollen bij Zone Stad. Dat weet Dag Allemaal. Het weekblad heeft het deze week over het afvoeren van het programma of een tijdsprong zoals bij Familie eerder al is gebeurd. En ook dan zouden er personages verdwijnen.

Het rommelt al een tijdje bij Zone Stad. Eerst was er het plotse ontslag van Guy Van Sande. Zijn personage had een zwaar ongeval tijdens de laatste aflevering in het achtste seizoen van Zone Stad. Op een bepaald ogenblik werd Guy uitgenodigd voor een gesprek en hij dacht dat het over seizoen 9 zou gaan maar hij kreeg tijdens dat gesprek te horen dat men in de toekomst geen beroep meer zou doen op zijn acteerprestaties. Meteen kwam er heel wat protest van trouwe kijkers en er werd een Facebookpagina opgericht met de naam "Tom Segers moet in Zone Stad blijven", goed voor ruim 67.000 fans. Maar VTM heeft geen oor naar de wensen van de kijkers van Zone Stad en Guy Van Sande zal dus zeker niet in het volgende seizoen van Zone Stad te zien zijn. Tenminste, als dat er komt want er is nieuws.

De acteurs uit Zone Stad zijn al op gesprek moeten komen. De makers zijn bezig aan een denkoefening en daarbij zou de reeks een tijdsprong van drie jaar maken. Op die manier zouden de makers enkele personages op een zijspoor willen zetten.
Ook Peter Van Asbroeck had al zo’n gesprek en uit het artikel in Dag Allemaal blijkt dat Peter in het nieuwe seizoen eerder een bijrol dan een hoofdrol zou gaan vertolken. Ook de anderen zijn ondertussen één voor één uitgenodigd en daarbij werd de vraag gesteld of zij al dan niet interesse hadden om in het volgende seizoen mee te spelen. Sommige acteurs en actrices zullen veel minder in de reeks te zien zijn. Als er een nieuw seizoen komt en Zone Stad een tijdsprong maakt, komen er namelijk ook nieuwe personages bij. Volgens één van onze bronnen zouden enkele acteurs al bedankt hebben omdat zij alleen nog willen meespelen als zij een hoofdrol hebben maar onze bron kon in zijn positie geen namen noemen. Of er een nieuw seizoen van Zone Stad komt of niet zou nog dit jaar beslist worden. De opnames zouden dan pas ten vroegste in 2014 starten.