.
Peter Van Asbroeck
vrijdag 30 september 2022

Peter Van Asbroeck over geschrapte tv-plannen

"Dit is niet doorgegaan"

Het is al een paar jaar geleden dat Peter Van Asbroeck nog iets op televisie heeft gedaan. Één van zijn laatste tv-opdrachten was ‘Zone Stad’, maar ook dat werd stopgezet.

“Normaal gezien zou er nog een seizoen van ‘Zone Stad’ komen, maar om de bekende reden is dat niet doorgegaan. Ze hebben nog geprobeerd de serie om te turnen, maar er bleef niets meer over van het origineel. Toen heeft VTM besloten om de stekker uit te trekken.”

Plots zat Peter dus zonder televisiewerk. Want ook bij de zender Vier kon hij ook niet meer terecht. Maar in het zwarte gat is Peter in elk geval niet gevallen.

“Ik had het zien aankomen en ik heb erop geanticipeerd. Zo had ik een cateringbedrijfje in Kaapstad, maar na vier jaar was ik dat over en weer vliegen beu. Me definitief vestigen in Zuid-Afrika was zeker een optie, maar eigenlijk wilde ik hier nog dingen blijven doen. Ik had hier ook nog contracten lopen”, zegt hij in Dag Allemaal.

Wanneer je 60 wordt, dan worden de televisierollen alvast niet meer in je schoot geworden. Dat ondervond ook acteur Ludo Hellinx. “De rollen liggen voor oudere mensen in het algemeen niet meer voor het rapen. Je hebt nog de bomma en Albert in ‘Familie’, maar dat zijn geen rollen meer. Da’s meer een apparence d’honneur. Ik denk niet dat zij er nog voor staan te springen om om 5 uur uit hun bed gerammeld te worden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Peter Van Asbroeck