.
News Image

Zondagavond in Taboe

Mensen met andere huidskleur in Taboe. 


Weinig thema’s voelen zo actueel aan als dat rond mensen met een andere huidskleur. En hoewel iedereen weet dat racisme niet kan, doen racistische grappen het aan de toog nog steeds erg goed. Mensen weten vaak nog steeds niet goed wat ze mogen benoemen en waarmee ze mogen lachen. Clichés zijn vaak kwetsend, maar kunnen ook een beginpunt zijn om het over de maatschappij van vandaag te hebben.




San-Ho (48) werd op driejarige leeftijd geadopteerd vanuit Zuid-Korea. Na een moeilijke jeugd besloot hij op zijn zeventiende om alleen op pad te gaan. Hij ging actief op zoek naar zijn roots en zijn cultuur. Het Zuid-Koreaanse restaurant en de foodtruck die hij vandaag uitbaat, zijn daarvan het resultaat.



Wilson (24) ontvluchtte zijn geboorteland Rwanda tijdens zijn eerste levensjaar, toen daar de burgeroorlog uitbrak. Als student en voetballer in derde klasse ervaart hij vandaag regelmatig racisme op verschillende manieren. Toch benadrukt hij hoe goed hij en zijn familie werden onthaald in vergelijking met vluchtelingen vandaag.



Ali (27) kwam op zijn tiende met zijn hele gezin via mensensmokkelaars uit Iran naar Europa, op zoek naar een betere omkadering voor zijn zusje met het syndroom van Down. Op zijn nieuwe school in West-Vlaanderen voelde hij dat hij de taal moest leren om aanvaard te worden. En dat lukte.



Ilias (23) is een Marokkaanse Belg, geboren in Antwerpen en getogen in Borgerhout. Hij groeide op in moeilijke omstandigheden en ziet dat hij er enkele ook zelf heeft gecreëerd. Die ervaringen probeert hij nu mee te nemen in zijn omgang met jongeren op een school in Merksem.



Fatih (33) werd geboren als buitenechtelijk kind van een Turkse vader en een Gentse moeder. Heel zijn leven is hij al ‘half’: half Turks, half Belgisch, halfbroer, half katholiek, half moslim. Fatih heeft hard moeten vechten om als ‘heel’ gezien te worden.




Taboe, zondag 4 februari om 20.30 uur op Eén.