.
Maarten Cox
zondag 10 september 2017

Zo ziet eerste eigen album Maarten Cox eruit

Zelfs een symfonisch orkest kwam eraan te pas.


Maarten Cox behaalde een mooie zesde plaats bij Idool 2004. De toen piepjonge zanger werd al snel opgemerkt en is een echte vakman geworden. Zingen, presenteren of musicals, hij kan het allemaal. Van presenteren op Radio 2 Limburg over RTV tot Ment Tv, Maarten Cox is van vele markten thuis.

Eind 2005 bracht Maarten de cd Terugblik op de markt, met allemaal nummers van andere bekende artiesten. Op vrijdag 6 oktober verschijnt zijn eerste album Op Weg met eigen nummers, zowel fans als media vroegen steeds waar eindelijk die cd bleef met al zijn nummers op. De man, die trots is om Limburger te zijn zette al zijn hits nu op dit gloednieuwe album, aangevuld met drie nummers die met een symfonisch orkest werden opgenomen. Steve Willaert, de producer van o.a. Natalia en Will Tura zorgde voor de orkestrale arrangementen van deze songs. Naast een unieke filmische ouverture waarin de toppers van Maarten verwerkt zitten, is er de nieuwe single “Deel van ons, wij” en een unieke versie van “Waar in’t bronsgroen eikenhout”. Dit laatste nummer is het Limburgs volkslied dat hij in een nieuw jasje heeft gestoken.



Het album Op Weg van Maarten Cox verschijnt dus op 6 oktober, maar je kunt reeds een exemplaar reserveren via deze link.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Maarten Cox

Meer Over:

Maarten Cox

Bio van Will Tura, Natalia en Steve Willaert