.
Steve Willaert en Margriet Hermans
vrijdag 24 november 2023

Margriet Hermans en Steve Willaert opgenomen in Radio2 Eregalerij 

En er zijn nog meer gelukkigen..

Donderdagavond was het feest in Kursaal Oostende. De Radio2 Eregalerij eerde er twee artiesten voor een Leven vol muziek: zangeres én voorvechter van muziek uit Vlaanderen Margriet Hermans en pianist, componist, arrangeur en producer Steve Willaert.

Daarnaast kregen ook drie nummers een plekje in de Radio2 Eregalerij: ‘Allemaal’ van Wim Soutaer, ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’ van Wannes Van de Velde (voor de gelegenheid gezongen door Pieter Embrechts) en ‘Wrong’ van Novastar.

Collega-artiesten Aaron Blommaert, CAPPAERT (de band van zussen Annelies en Sarah Cappaert), Celien Hermans, Christoff, Francisco Schuster, Lotte Stevens en Michiel De Meyer brachten een muzikale ode aan de rijkgevulde carrière van Margriet en Steve met heel wat hits en klassiekers, samen met een liveband onder leiding van Miguel Wiels.

De muziekmakers en nummers krijgen de bekroning omdat ze enorm veel betekend hebben voor de Vlaamse muziek. In de vorige editie viel die eer nog te beurt aan Soulsister, Wouter Van Belle, ‘Soldiers of love’ van Liliane Saint-Pierre en ‘Het kan niet zijn’ van Will Tura.

Belle Perez bracht een hommage aan artiesten van bij ons die het afgelopen jaar overleden zijn. Niels Destadsbader presenteerde de show.

Radio 2 Eregalerij wordt op zondag 3 december van 13 tot 15 uur uitgezonden op Radio2 BeneBene. Vooraf maakt Vanessa Vanhove je al warm op Radio2, tussen 12 en 13 uur. Luisteren kan uiteraard ook via VRT MAX.

Ook volgende week besteedt Kim Debrie in Radio2 Benebene op Radio2 heel wat aandacht aan de show. Op de digitale radio Radio2 BeneBene hoor je een week lang fragmenten uit de rijke geschiedenis van de Radio2 Eregalerij.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Steve Willaert en Margriet Hermans