.
News Image

Zo viert weduwe Pieter Aspe kerst zonder hem

Uit respect voor haar man

De feestdagen komen eraan en kerst en nieuwjaar worden weer gezellig samen gevierd met vrienden en onze geliefden. Maar heel wat mensen verloren dit jaar ook een geliefde. Op 1 mei 2021 stierf auteur Pieter Aspe. Dat betekent dat zijn partner Tamara Hanekam kerst zonder haar ‘pitou’ moet vieren. En dat is heel hard voor de weduwe van de schrijver.

“De begrafenisondernemer vertelde me dat het eerste jaar na een overlijden het moeilijkste is. Omdat alles de eerste keer is. Dus ook deze eindejaarsperiode. Ik ga de feesten met mijn dochter vieren. En begrijp me niet verkeerd, ik zie haar doodgraag, maar eigenlijk zou ik die feestdagen het liefst alleen doorbrengen”, biecht Tamara op in Dag Allemaal.

Het zou een bewuste keuze zijn van Tamara om de feestdagen alleen door te brengen zodat ze alle verdriet en gemis heel intens zou kunnen voelen. “Alleen zo ga ik erdoor geraken. Ik wil het niet verdringen of uit de weg gaan, want daar zou ik later toch de prijs voor betalen. Ik vind ook dat ik dat gemis zo intens moet beleven, uit respect voor mijn man.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Pieter Aspe

Meer Over:

Pieter Aspe