.
Niels Destadsbader
donderdag 2 februari 2023

Zat Niels Destadsbader thuis te niksen?

Eindelijk terug van weggeweest!

Na ruime tijd van het scherm verdwenen te zijn, is Niels Destadsbader terug te zien op Eén in het programma ‘The Greatest Dancer’.

“Ze hádden me eerst gevraagd als presentator, maar na het bekijken van de Engelse versie dacht ik: zou het niet toffer zijn als ik coach ben? In die rol kan ik meer mijn ei kwijt en meer het DNA van dat programma bepalen. Als coach heb je een groter aandeel en inbreng dan als presentator”, vertelt Niels in Story.

Het is zijn eerste grote programma bij de openbare omroep. “Wel grappig dat sommige mensen dachten dat ik thuis zat te niksen omdat ik niet op het scherm te zien was”, vertelt Niels Destadsbader aan Story.

Mensen vergeten vaak hoeveel voorbereiding er dient te gebeuren alvorens een programma écht op tv te zien is. Er was dus geen sprake van een sabatperiode.

In tegenstelling tot zijn collega-coaches Laurien Decibel en Annabelle Lopez Ochoa is Niels zelf geen professionele danser. “Het beoordelen van de techniek van de dansers laat ik aan hen over, maar ik heb wel genoeg ervaring in de showbizz om te zien wat goed is en wat niet”, aldus Niels.