.
Silvy De Bie
zaterdag 28 mei 2022

Wout en Silvy over het ontstaan van Sylver: “Wout leerde Regi draaien”

"Wout was de beste deejay, hij kon makkelijk drie platen mixen"

De nineties, een tijd waar velen onder ons goede herinneringen aan overhouden. Het is tevens ook de periode waarin Wout Van Dessel en Silvy De Bie elkaar voor het eerst tegenkwamen. Hoe uit iets simpels als een ontmoeting tussen twee mensen, zo'n succesvol danceduo kon ontstaan: dat lezen we deze week in Story.

In de jaren '90 waren discotheken en clubs the place to be. Het publiek werd uitzinnig als de noten van hun favoriete nummers door de speakers galmden en DJ's waren nieuwe goden.

Een van de bekendste discotheken was de Illusion in Lier. Daar draaide DJ Wout als resident vaak tijdens weekends, en Silvy ging er graag dansen op de muziek van haar favoriete DJ. Ze hield er ook een vaste gewoonte op na: bedelen voor muziekcassettes van de set van haar idool.

“Wout gaf me die cassettes gratis, terwijl anderen moesten betalen. Ik was echt een grote fan, ik heb die cassettes nog altijd. Wout was de beste deejay, hij kon makkelijk drie platen mixen”, zegt ze nog steeds met adoratie. Ze heeft ook nog een opvallend weetje te melden: “DJ Wout heeft Regi leren draaien”. Wout bevestigt dat in het interview.

Toen Wout een zangeres zocht voor een nieuw nummer, vroeg hij het aan Silvy. “Ze was de enige zangeres die ik kende”, zegt hij lachend. Silvy wilde dat wel doen, op één voorwaarde: het moest anoniem zijn. “Vrienden gingen uit de bol op mijn plaat, maar wisten niet dat ik het was die zong”, vertelt ze.

Download onze app voor iOS of Android