.
Grace Khuabi
zondag 12 september 2021

Winnares van The Voice ambieert internationale carrière

Grace wilde per se meeschrijven aan haar debuutsingle.

Grace Khuabi won de recentste editie van ‘The Voice Van Vlaanderen’ en stond in augustus op het podium van 'Tien Om Te Zien' met haar allereerste single ‘Freedom’. Het gaat dus zonder twijfel goed met de carrière van Grace. “Ik vind het belangrijk om te weten wat fans van mijn eerste single vinden. Ik heb deze song meegeschreven. Ik wilde dat per se, anders voel ik me geen volwaardige artieste”, vertelt ze in Tv Familie. En de reacties zijn erg positief, iets wat Grace blij maakt.

Dat ‘Freedom’ over de afgelopen coronaperiode gaat, dat is natuurlijk geen toeval. Net zoals vele jongeren had die periode ook op Grace een grote impact. De jongeren werden verplicht om binnen te zitten en elkaar niet te zien. Nu er terug meer en meer vrijheid op hen afkomt wilde Grace een positieve vibe verspreiden via het nummer. Een vibe die Grace verspreidt door in het Engels en het Frans te zingen. Dat doet ze met oog op een buitenlandse carrière.

Grace barst van de goesting om aan haar toekomst te beginnen. Niet alleen wil ze zich richten op haar muzikale carrière, ze denkt ook na over haar hogere studies die ze wil aanvangen. “Ik ben er nog niet precies uit wat ik ga kiezen. Het moet combineerbaar zijn met mijn beginnende zangcarrière”, licht ze toe. Haar grootste interesse gaat uit naar vroedkunde, maar die studies zijn jammer genoeg niet combineerbaar met zingen.

Het geld dat ze gewonnen heeft met ‘The Voice’ staat momenteel nog op haar bankrekening. En dat zal nog eventjes zo blijven. “’t Is een heel mooi appeltje voor de dorst terwijl ik timmer aan de weg naar succes.”