.
News Image

Wim Opbrouck, Muriel Maebe en Geert Willems richten productiehuis Free Kings op

Free Kings is een nieuw media productiehuis dat Bake Off Vlaanderen gaat maken.


Vanaf januari 2018 bundelen Muriël Maebe, Geert Willems en Wim Opbrouck de krachten in het nieuwe media productiehuis Free Kings. Free Kings zal onder meer de productie van het 2e seizoen van Bake Off Vlaanderen voor zijn rekening nemen in opdracht van SBS België.

Wim Opbrouck: met Free Kings willen we inspirerende televisie maken voor een breed publiek. Als vrije koningen. Soms groots en meeslepend, soms klein en breekbaar. Vol van vuur en vol van genade. Free Kings wil met ambacht en meesterschap verhalen vertellen die ertoe doen. Omdat een goed verhaal begin en einde is van alles. Omdat wij nog in sprookjes geloven, omdat wij houden van televisie als een warm knetterend haardvuur. De drie leerden elkaar kennen tijdens het maken van Bake Off Vlaanderen. Tussen de biscuits en pièce montées, ontstonden de plannen om een nieuw productiehuis op te richten, met de vinger aan de pols van de huidige tijd.
Muriël Maebe en Geert Willems komen over van het productiehuis BlazHoffski, bekend van onder meer Foute Vrienden, Over de Streep en All You Need Is Jani. Voor Wim Opbrouck zijn het de eerste stappen in een media-productiehuis.


Free Kings zal in eerste instantie televisieprogramma’s maken, maar daarnaast zal het zich ook richten op andere media mogelijkheden zoals online content, commercials, evenementieel entertainment en zelfs boekuitgaven.

“Een sterk merk of idee kan op verschillende manieren zijn weg vinden naar de kijker. Of het merk nu een programma is, een product of een talent. Als we die andere media onbenut zouden laten, doen we maar half werk.”, volgens Geert Willems.“We zijn ook erg trots dat we de krachten kunnen bundelen met Wim Opbrouck die via zijn diverse werk ook blijk geeft van een grote zin voor kwaliteit en creativiteit, of het nu gaat om wat hij doet in de muziek, zijn acteerwerk of televisie opdrachten. Samen met Wim gaan we natuurlijk helemaal inzetten op de ontwikkeling van eigen programma’s, maar we zullen ook blijven uitkijken naar straffe internationale formats.”, zegt Muriël Maebe. Free Kings zal opereren vanuit Mechelen.

Inschrijven voor Bake Off Vlaanderen kan nog steeds via de website van VIER.