.
News Image

Wim Opbrouck in Alleen Elvis Blijft Bestaan

Thomas ontvangt een grote naam uit de acteurswereld...
Wim Opbrouck heeft bijna het hele voorbije jaar in het buitenland gespeeld. Maar weg is hij nooit. En nu is hij weer helemaal terug en heeft hij eindelijk dat gaatje in zijn agenda gevonden voor een gesprek met Thomas Vanderveken in Alleen Elvis blijft bestaan te komen.
En hij komt niet met lege handen. Hij brengt negen straffe fragmenten mee. Onder andere een meesterlijke Robin Williams die een improvisatieles geeft in The Actors Studio. Een goede gelegenheid om het eens uitgebreid over talent te hebben. En over spelen. Want dat is wat Wim Opbrouck al heel zijn leven op zowat alle podia doet.
 
Ik heb nog altijd de grote neiging om een zaal te doen lachen. Maar ik vind stilte soms de grootste beloning voor een toneelspeler.”
(Wim Opbrouck)

Wie Wim Opbrouck zegt, begint spontaan te glimlachen. De Vlaamse acteur staat synoniem voor een aantal rollen en sketches die in ons collectieve geheugen staan gegrift: als Franky Loosveld in Het Eiland (momenteel opnieuw te zien op Eén), als lesgever van het nieuwe besturingssysteem Rute 98 of als verontwaardigde inwoner van Bavikhove.

Maar Wim Opbrouck heeft niet altijd de zotskap op. In het theater vertolkt hij rollen die door merg en been gaan, in de Eén-serie In Vlaamse velden speelde hij een getormenteerde dokter tijdens de Eerste Wereldoorlog, en ook in de Canvas-reeks De Bende van Wim zagen we hem als mens van vlees en bloed die niet elke dag fluitend door het leven gaat.

Over al die facetten van zijn leven en werk wil Thomas Vanderveken het graag hebben met Wim Opbrouck.

Zaterdag 26 november om 22.20 u. op Canvas en canvas.be.