.
Wim Leys
zaterdag 25 september 2021

Wim Leys boos op David Galle

En hij is niet de enige.

Een bericht van Wim Leys zaterdagmiddag op Facebook trok onze aandacht. “Een nieuwe manier van artiesten boeken: contracten afsluiten en affiches maken voor een evenement en een week voor aanvang de artiesten van de affiches halen zoals bij mij. Ik post dit bericht om alle collega artiesten te waarschuwen en het publiek die kaarten gekocht hebben in te lichten”, schreef Wim Leys.

We kennen Wim al zo’n 24 jaar en hebben hem zelden boos gezien, maar wat David Galle hem nu gelapt heeft, dat stoort hem mateloos. Volgende week zaterdag zou Wim Leys optreden in de zaak van Galle, meerbepaald in Mandeldaele te Emelgem. Maar wat stelde Wim vast? Dat zijn naam van de affiche is geschrapt en dat één week voor het evenement.

Organisator David Galle verdedigt zich in een reactie. Volgens hem is er van oplichting geen sprake. “Als er geen opkomst is, moet je dingen aanpassen. Wij doen er alles aan om iedereen goed en correct te behandelen . We zijn het zo beu om iedere keer in slechte daglicht gezet te worden”, reageert hij op Facebook.


"Als feestzaal Mandeldaele, als team en als uitbater hebben we alle begrip voor sommige ontgoochelde reacties die de afgelopen 48 uur verschenen op en in diverse media. Wij hebben de Vlaamse muzieksector altijd een zeer warm hart toegedragen en zullen dat ook blijven doen. De economische realiteit dient ons helaas beslissingen te nemen die verre van populair zijn. Voor alle shows die we de afgelopen weken annuleerden waren er nog geen reservaties of hadden we nog geen betalingen ontvangen. Net daarom beslisten we om deze shows direct te annuleren. We hadden willen overleggen om nieuwe data vast te leggen met de artiesten ,er kwam echter geen reactie op onze mail die we stuurden vooraleer we annuleerden", klinkt het in een persbericht van de organisator.

Het is niet de eerste keer dat de naam David Galle bij ons opduikt. De man maakt er blijkbaar een gewoonte van om artiesten te boeken en de boeking korte tijd voor het evenement te annuleren. “Ik ken die mens nu al tien jaar en hij is al tien jaar bezig op die manier”, getuigt een bevriend journalist. “Er bestaat geen grotere bandiet dan Galle”, vertelt een artiest ons aan de telefoon. Hij heeft niet één goed woord over voor de organisator. “Echt, ik doe niets meer voor die man. Hij is een krak in het manipuleren van mensen.”

Op Facebook lezen we ook deze reactie op het bericht van Wim Leys: “Inderdaad, jammer genoeg niet de eerste keer dat we dit horen over deze organisatie, het zou voor elke artiest duidelijk mogen worden dat met deze mensen niet te werken valt, zelf reeds mogen ondervinden. Beter een optreden minder dan zo aan het lijntje gehouden te worden of een optreden te doen waar je toch geen eer van haalt.”