.
News Image

Willy Sommers werkt aan nieuw album

Net als vorig jaar moet het er zijn rond zijn verjaardag.


Willy Sommers verjaart op 9 augustus en rond die datum hoopt hij zijn nieuwe album te kunnen voorstellen. Vorig jaar was dat een groot succes want Het Erfgoed van Willy Sommers bereikte de eerste plaats bij de Belgische verkoop. Gek genoeg was dat nooit eerder het geval geweest, ondanks al die grote hits.

Een eerste single van het nieuw te verschijnen album is Geen probleem en werd onlangs voorgesteld. Willy's platenfirma Universal vond het een heel goed idee om een nummer van Roland Kaiser te coveren. De uitgeverij van Roland Kaiser, die wereldwijd meer dan 80 miljoen albums verkocht stuurde het nummer door naar Willy Sommers en die was er meteen weg van, zei hij in Ment op zondag.



Aan het nieuwe album wordt momenteel keihard gewerkt. Willy schrijft zelf wat, maar hij krijgt ook heel wat binnen van andere componisten. De productie zal deze keer in handen zijn van Yannic Fonderie, die in 1989 al zijn tanden zette in Als een leeuw in een kooi. Dat alles van vroeger weer terugkomt bewijst Willy Sommers, want toevallig kreeg hij weer contact met zijn allereerste manager, Roland Verlooven. Ondertussen is die man volgens Willy al zo'n 77 jaar en hij wist helemaal niet dat Roland nog schreef. Nu gaat Willy Sommers dus weer in zee met Roland Verlooven.



Tekst: Nico Vanaken

Bio van Willy Sommers, Roland Kaiser en Roland Verlooven