.
Willy Sommers
woensdag 27 oktober 2021

Willy Sommers onthult de belangrijkste ontmoeting in zijn carrière

Aan die man heeft Willy veel te danken.

Willy Sommers heeft er al een prachtige carrière opzitten en als het van hem afhangt, dan gaat die nog eventjes verder. Dat hij zo’n mooie carrière heeft kunnen uitbouwen is te danken aan een aantal mensen in zijn leven.

“Ik denk nog steeds terug aan mijn eerste ontmoeting met Roland Verlooven, mijn muzikale vader. Hij sprak mij aan na een optreden met mijn coverbandje The Yeats. Hij zag een nieuw tieneridool in mij: ik was net 18, had lang haar, droeg eens jeans en T-shirt en zag er niet slecht uit. Maar het moest wel in het Nederlands”, vertelt Willy aan Dag Allemaal.

Dat was voor Willy nog een twijfelpunt. Willy die vaak covers van The Rolling Stones, en CCR zong, twijfelde en Roland nodigde hem uit voor een stemtest bij de platenmaatschappij in Brussel. “Roland had een drukke dag achter de rug en zat er wat ongeïnteresseerd bij. Toen ik m’n twee liedjes had ingezongen zei hij heel droogjes: ‘oké, dat is goed’.

Toch was Roland laaiend enthousiast toen hij ’s avonds de opnamen nog eens herbeluisterde. “Hij belde me op en vertelde mij dat hij graag iets met mij wou doen. M’n eerste plaatje was geen groot succes, maar toen kwam ‘Zeven anjers, zeven rozen’, en de rest is geschiedenis.”

Bio van Willy Sommers en Roland Verlooven