.
News Image

Wielrenner Jan Bakelants blaast kaarsjes uit voor verjaardag en Valentijn

Maar hoe goed is hij in de keuken?
Wielrenner en kersverse vader Jan Bakelants zet vanaf maandag 13 februari 2017 zijn keukendeuren een hele week open voor chef Sofie Dumont. Naast wielrennen heeft Jan nog een andere grote passie: eten. Wanneer hij een rustperiode heeft, leeft hij dan ook graag als een Bourgondiër. Sofie maakt tijdens haar bezoek kennis met Jans vriendin Daphne, hun dochtertje Julia en zijn beste vrienden, want samen vieren ze Valentijn én Jans verjaardag.

Maandag 13/02 trekken Sofie en Jan naar buiten om vlees te grillen op de barbecue. Ze maken een barbecue steak sandwich. Spek naar de bek van Jan, want hij is een echte vleeseter. “Zo heb ik mijn eten graag: simpel, maar lekker”, lacht hij.

Dinsdag 14/02 is het dubbel feest: het is Valentijn, maar ook Jans verjaardag. Reden genoeg om taart op tafel te zetten en vrienden uit te nodigen! Jan is een Italië-lover en is gek op het lokale gebakje met abrikozenconfituur, crostata. Sofie heeft bovendien nog voor een extra verrassing gezorgd, want een echte barista komt de koffie bereiden. Hij leert Jan de tips en tricks voor de pérfecte espresso.

Woensdag 15/02 staat er opnieuw vlees op het menu voor de topsporter, maar dit keer met veel groenten. Sofie en Jan bereiden een hartverwarmend stoofpotje van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes.

Omdat Jan tijdens het seizoen niet te veel mag zondigen, zorgt Sofie op donderdag 16/02 voor een gezonde snack: avocadochips met roomkaasdip. Jans vriendin Daphne steekt mee de handen uit de mouwen, dochtertje Julia mag toekijken. Bij het hapje hoort bovendien een zelfbereide alcoholvrije frozen margarita, ideaal voor iedereen die meedoet aan tourneé minerale.

Vrijdag 16/02 wordt de week afgesloten met een gezond en hypereenvoudig visgerecht voor in de oven: gegrilde goudbrasem met wortel, koolraap, zoete aardappel en dilledressing.

OP HET MENU
Maandag 13/02: Barbecue steak sandwich
Dinsdag 14/02: Crostata met abrikozenconfituur
Woensdag 15/02: Stoofpot van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes
Donderdag 17/02: Avocadochips met roomkaasdip
Vrijdag 17/02: Gegrilde goudbrasem met wortel, koolraap en zoete aardappel

Bio van Jan Bakelants en Sofie Dumont