.
News Image

Wie volgt Romanie Schotte op als Miss België?

Zaterdagavond 13 januari kennen we het antwoord.


Op zaterdag 13 januari komen dertig finalisten in actie voor Miss België. De show zelf vanuit het Plopsa Theater in De Panne start om 20.30u. Vlaamse zender Fox en de Waalse mediapartner AB3 zullen de gala-avond in beeld brengen. Tijdens de jaarlijkse reis naar Egypte in oktober vond in het Baron resort al een mini-verkiezing plaats, waarbij Dhenia Covens uit het Antwerpse Vremde de titel van Miss Flanders kreeg. Zoé Brunet werd Miss Wallonia en Laura Smeyers veroverde de harten van het aanwezige publiek en schopte het daar tot Miss Brussels.

Voor zaterdagavond zijn de toen verworven titels van geen tel meer en maakt iedereen een kans op het felbegeerde kroontje.



De Waalse zender AB3 wilde het bikinidefilé afgeschaft zien worden wegens 'te bloot'. Darline Devos, de voorzitster van het comité Miss België wou hier niet op ingaan, maar er is nu blijkbaar toch een compromis bereikt. De bikinimomenten zouden zonder erover uit te weiden wel wat worden teruggedrongen. Helemaal verdwijnen zullen ze niet, gaf Darline Devos aan in Het Nieuwsblad. Vlaamse zender Fox deelde de mening van hun Waalse collega's trouwens niet.



Omstreeks 22.30u wordt verwacht dat Romanie Schotte haar kroontje zal doorgeven aan de kersverse Miss België 2018.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Romanie Schotte en Darline Devos