.
Dominique Persoone
vrijdag 5 mei 2023

Wie kroont zich tot winnaar van Junior Bake Off Vlaanderen

Grote finale op Play 4.

De meiden krijgen een stijlvolle lift richting de tent in een roze limousine. Daar wacht de technische proef hen op: een beer uit witte chocolade met zes pralines in zijn buik. Lukt het hen om jurylid en topchocolatier Dominique Persoone van zijn sokken te blazen? Chocolade tempereren bezorgt Merel een acute stressaanval. Ze heeft dat als enige in de tent nog nooit gedaan. Maar ook Louise staat niet te springen van enthousiasme: ze haat tempereren! Het wordt voor de drie finalisten meteen een race tegen de klok.

Als spektakelstuk bakken de juniors een ‘overwinningscake’. Ze moeten in hun taart laten zien wat ze in de afgelopen weken hebben geleerd in de tent. Voor Merel is dit het spannendste moment van haar leven, ook al is het nu al een overwinning dat ze hier staat. Zo’n grote taart bakken vraagt de perfecte timing, voor Fien dé uitdaging van de dag. “Véél cake, véél vulling, véél werk”, aldus Louise. En dat is nodig, want er moet genoeg zijn voor familie en vrienden die de bakkers komen aanmoedigen.


Drie finalewaardige bakkers leveren hun laatste bakstrijd, maar slechts één van hen gaat naar huis met de titel van beste Junior Bakker van 2022.


​Finale Junior Bake Off Vlaanderen - zaterdag om 20u10 op Play4 en op GoPlay.