.
Jeroom in Junior Bake Off
dinsdag 16 januari 2024

Jeroom: “Mijn agent viel van zijn stoel”

Hij wilde het proberen

We kennen Jeroom als komiek en cartoonist die weinig emoties vertoont. Je ziet hem soms amper lachen achter zijn dikke snor waardoor het lijkt alsof hij niet kan lachen. Maar niks is minder waar.

Het schild dat Jeroom had opgetrokken was ondertussen behoorlijk dik geworden en daar had Jeroom genoeg van. Hij wilde het van zich afzetten en deed dat onder andere door ‘Junior Bake Off’ te presenteren.

“Mijn agent viel van zijn stoel toen ik zei dat ik dat wilde doen. Maar ik zag het als een kans om te laten zien dat ik meer ben dan de man die mensen onder de grond stopt. Ik kan ook kinderen onder de grond stoppen. Neen, ik vond het tof om dat beeld bij te stellen: ik ben ook maar gewoon een vader van een jong kind, geen psychopaat. En toen kreeg ik het idee voor Boris . En dacht ik: de tijd is rijp om te laten zien wie ik echt ben. Daar valt misschien ook wel tv mee te maken”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

De cartoonist heeft altijd gezegd dat hij dit alles vijf jaar geleden nooit had gedurfd. Hij voelde zich nog te onervaren.

“Je zou het niet zeggen, maar ik ben een verlegen mens. Vroeger zat ik voor iedere aflevering van De slimste mens letterlijk te bibberen in mijn loge. Het is pas sinds Junior bake-off dat ik voel: ik heb genoeg kilometers in de benen om mij wat meer op mijn gemak te voelen.”

Bio van Jeroom