.
News Image

Waterloo verkozen als beste nummer Eurovisiesongfestival

De kijkers van één hebben beslist.
Zweden en het Eurovisiesongfestival, het is een prima match als je de geschiedenis van het 60-jarige Eurovisiesongfestival er op nakijkt. Naast de vijf overwinningen voor het land, blijven hun liedjes ook beklijven. Dat blijkt uit de poll die Eén bij de kijkers lanceerde om de Top 25 van allerbeste liedjes uit de voorbije 60 jaar samen te stellen en waarin twee Zweedse nummers prijken.

In totaal stemden 2500 kijkers. Het resultaat van de stemming bracht Peter Van de Veire de voorbije week in drie korte specials naar aanleiding van 60 jaar Eurovisiesongfestival.

Op 1 staat Waterloo van ABBA uit 1974 en ook op 2 prijkt een Zweeds liedje met het vrij recente nummer Euphoria van Loreen uit 2012. Het Spaanse nummer Eres tu van Mocedades uit 1973 vinden de kijkers een derde plaats waard en ook 'Mister Eurosong' Johnny Lohan kan uiteraard niet ontbreken in de top 5, met Hold me now, waarmee hij in 1987 deelnam. En op 5 staat superster Céline Dion die in 1988 voor Zwitserland deelnam met Ne partez pas sans moi en zo haar internationale carrière gelanceerd zag.

De volledige Top 25 kwam de voorbije week aan bod net voor de eerste en tweede halve finale en de finale zelf van het Eurovisiesongfestival. Peter Van de Veire blikte in die special terug op de beste liedjes van 60 jaar Eurovisiesongfestival gekozen door de Eén-kijkers.