.
Gustaph
zondag 14 mei 2023

Gustaph zevende op Eurovisiesongfestival

Wat een prestatie!

Met zijn 'Because of you' heeft Gustaph België de zevende plaats op het Eurovisiesongfestival in Liverpool bezorgd. De zanger uit Gelrode stond zijn mannetje en kreeg 182 punten waarvan het grootste deel door de vakjury werd gegeven: 127 stuks. De 55 punten van de kijkers zetten toch wel een domper op de feestvreugde, maar Gustaph had bijna niet hoger kunnen eindigen. Oekraïne, dat zesde eindigde, had maar liefst 61 punten meer dan België.

De meer dan verdiende winnaar is Loreen geworden. Haar nummer 'Tattoo' kreeg in totaal 583 punten en daarmee klopt Zweden Finland dat met 'Cha Cha Cha' een mooie tweede plaats verzilverde met ook 526 punten. Noa Kirel uit Israël maakte met 'Unicorn' ook indruk en gaat met brons naar huis.

Volgend jaar gaat het Eurovisiesongfestival wellicht naar Zweden en viert het land de 50ste verjaardag van de overwinning van ABBA en ook hun eerste overwinning. Met Loreen haalt het land de zevende overwinning binnen, voor de zangeres is het trouwens haar tweede overwinning voor haar thuisland: in 2011 won Loreen ook al met het prachtige 'Euphoria'.

Bio van Gustaph en Loreen

Meer Over:

Gustaph Loreen