.
Peter Goossens
dinsdag 23 januari 2024

“Wat Peter Goossens doet is foute boel”

Hij is wel fan van zijn keuken

Peter Goossens heeft het Hof van Cleve verlaten. Herwig Van Hove was wel fan van zijn keuken. Het was nog heerlijk klassiek zonder al te veel schuimpjes en ander modieus gedoe, zoals hij het zelf zo mooi omschrijft.

“Zijn kreeft met polderasperges is fenomenaal! Da's een mirakel, hé. Ik heb GaultMillau niet nodig om te weten dat dat top is. Die culinaire gidsen zijn trouwens corrupt. Michelin is iets serieuzer, maar anderen geven al eens een puntje extra zonder goede reden”, zegt Herwig in Dag Allemaal.

Peter en Herwig zijn nooit echt goede vrienden geweest. Ze hebben elkaar wel eens verwijten gemaakt. Toch hebben ze zich ook ooit verzoend met een goede fles champagne.

Peter opende vorig jaar een nieuwe zaak in Knokke. Dat verliep niet zoals het zou moeten zijn en ook daar heeft Herwig zijn mening over.

“Wat wil je, als één glas wijn 40 euro kost? Da's foute boel. De hele horeca blijft vergiftigd met hoge prijzen voor wijnen. Heel wat chefs kopen 'wrakwijnen' - desnoods Riesling voor drie euro de liter - en vragen 20 euro voor een glas. Je reinste oplichting! Koks moeten schitteren met hun eten en niet met hun wijnen. Ik amuseerde me vroeger wel eens door naar de GB te gaan, de ochtend dat er grote wijnpromo's begonnen. Ik schudde dan aan de ingang tal van chef-koks de hand, die kwamen kopen in bulk.”

Bio van Peter Goossens en Herwig Van Hove