.
Felicé in Het Swingpaleis
zaterdag 3 februari 2024

“Felice en ik waren absolute tegenpolen” 

Hij is ondertussen al tien jaar dood 

Herwig Van Hove en Felice hebben jarenlang samen ‘1000 seconden’ gepresenteerd. Achter het fornuis waren ze een goed team, maar achter de schermen waren ze alles behalve vrienden.

“We waren absolute tegenpolen. Hij was een supermaterialistische homo. Maar we waren een goed team, en er was respect tussen ons. Vooraf gaf ik hem altijd de vragen die ik hem zou stellen. Met de antwoorden erbij, zodat hij niet voor schut zou staan”, blikt Herwig terug in Dag Allemaal.

Ondertussen is Félice al een tijdje gestorven en ook dat roept herinneringen op bij Herwig. “Ik hoor het hem nog zeggen: 'Jij lelijke dikzak! Je gaat niet lang leven.' Ik moet er nog altijd mee lachen, want hij is intussen al meer dan tien jaar dood.”

Van Hove is 85 en op vlak van zijn gezondheid mag hij niet klagen. Een jonge spring-in-t-veld is hij niet meer, en hij is bovendien ook nog eens op dieet.

“Dat wil niet zeggen dat ik minder vaak op restaurant ga. Integendeel! Ik geniet ervan om uit eten te gaan, bij de Italiaan bijvoorbeeld. Sterrenzaken zeggen me weinig. Sterren horen boven de stal van Bethlehem, niet boven restaurants.”

Bio van Herwig Van Hove en Felicé