.
Jeroen Meus
vrijdag 26 januari 2024

“Er komt sleet op Jeroen Meus’ formule”

Hij zou beter stoppen

Jeroen Meus is met dagelijkse kost al 13 jaar lang op televisie te zien. Toch vindt Herwig Van Hove, ooit zelf een populair tv-kok, dat er sleet op de formule zit.

“Ik heb respect voor Jeroen Meus. Het is geen kinder-tv zoals 'SOS Piet', maar ook op zijn formule komt natuurlijk sleet. Hij zou er beter mee stoppen. Er zijn geen honderden manieren om een kookprogramma te maken. Hoe vaak heeft die jongen nu al geen ui gepeld of een knoflookteentje plat geslagen?”, zegt Herwig in Dag Allemaal.

Ook het vele smelten van boter in de pan, dat is volgens Herwig een beetje overbodig. Net zoals het zout, wat voor hem geen smaakmaker is.

“Het is vooral verslavend. Hij meet het niet eens na, hij strooit het er met de vrije hand op. Zélfs op sla. Da's onzin, want koude sla neemt dat niet op. Dan kan je zout net zo goed direct in je mond kappen. De meeste tv-koks weten wel hóe ze iets moeten bakken, maar niet waaróm het zo moet. Velen weten niet eens dat gepekeld vlees praktisch altijd nitriet bevat, dat kankerverwekkend is als het gebakken wordt bij te hoge temperaturen. Weet je wat me bovenal verbaast? Ik snap niet dat die makers niet lijken te beseffen hoe een tv-format werkt. Zoiets moet worden opgebouwd, met vaart en spankracht. Anders wordt het oersaai.”

Bio van Jeroen Meus en Herwig Van Hove