.
Luc Appermont en Bart Kaëll
maandag 3 augustus 2020

Was dit de eerste liefdesbrief van Bart Kaëll aan Luc Appermont?

Hier is ons verhaal begonnen...


Bart Kaëll heeft zijn haar verloren aan de zee en in het bijzonder dan aan badstad De Haan. “Eigenlijk is mijn hele leven hier in De Haan gestart,” onthult de zanger bij Kim Debrie op Radio 2.

In het radioprogramma “De Zomers Van” vertelt Bart openhartig over de zomer van 1978 toen hij in een hotel in De Haan werkte. Het was toen dat hij voor het eerst Luc Appermont ontmoette. “Hij kwam daar met zijn toenmalige vriendin,” vertelt de zanger bij Kim Debrie.

Bart en Luc raakten aan de praat en de rest is bekend. “Het zijn heel fijne herinneringen. Telkens als Luc en ik hier passeren, denken én zeggen we er iets over: 'Hier is ons verhaal begonnen'” klinkt het na al die jaren bij Bart Kaëll.

Bart leerde Luc kennen in de maand juli maar in augustus had de zanger een reis door Europa gepland met enkele kameraden. De zanger herinnert zich nog goed een moment in Corfu toen hij een briefje schreef naar Luc Appermont: “Dat ik het op reis wel heel leuk vond, maar dat ik graag zo snel mogelijk terug naar België wou om nog eens af te spreken. Niet dat we toen al zo close waren, maar er groeide blijkbaar wel iets.” Was dit het eerste liefdesbriefje van Bart Kaëll aan Luc Appermont?