.
Jurgen Delnaert, Warre Borgmans
woensdag 31 januari 2024

Warre Borgmans: “Er kan wel meer niet meer door de beugel”

Het was een slimme zet

Warre Borgmans schittert sinds kort in de rol van Gaston Berghmans in het theaterstuk ‘Gaston&Leo’. Het duo is altijd ontzettend populair geweest en hun sketches worden nog regelmatig uitgezonden op VTM.

In die sketches zijn er regelmatig beelden te zien die de dag van vandaag niet meer door de beugel zouden kunnen.

“Klopt, maar er zijn wel meer dingen van vroeger die vandaag niet meer door de beugel kunnen. Misschien komen enkele daarvan ooit weer terug? De tand des tijds zal oordelen in hoeverre de debatten over woke en aanverwante onderwerpen hebben bijgedragen aan een betere samenleving. De slinger moet nog een paar keer heen en weer bewegen om uiteindelijk in het midden tot rust te komen, zo verwacht ik. Het was ook een slimme zet van Mike Verdrengh en Guido Depraetere om Gaston en Leo naar VTM te halen, want bij de openbare omroep werden ze verguisd en hadden ze het imago twee 'oude' komieken te zijn. En dat terwijl ze nog maar veertigers waren. Omdat het volkse humor van de bovenste plank was, hing je als kijker aan hun lippen”, zegt Warre in Primo.

Beide mannen zijn ernstig ziek geweest en Leo Martin is ondertussen al dertig jaar overleden. Maar hij wou het nooit hebben over de ziekte met een K.

“Tegenwoordig staat zoiets, bij wijze van spreken, binnen het uur al op internet. In die tijdgeest lag het meer voor de hand om zoiets verborgen te houden, of op zijn minst binnenskamers. Er valt natuurlijk wel wat voor te zeggen dat privézaken privézaken blijven en dat je die niet per se aan de grote klok moet hangen.”

Bio van Warre Borgmans

Meer Over:

Warre Borgmans