.
Warre Borgmans
zaterdag 27 januari 2024

Warre Borgmans: “Dat is mooi meegenomen”

Hij kent ze al een tijdje

Sinds 19 januari kan je in Antwerpen gaan kijken naar het theaterstuk rond Gaston & Leo. Warre Borgmans speelt Gaston Berghmans en Jurgen Delnaet speelt Leo Martin. Sandrine André speelt de rol van Jenny, Gastons echtgenote.

“Ik ken Sandrine al geruime tijd, aangezien ik eerder met haar vader Bert André zaliger heb geacteerd. Ik was ook goed bevriend met haar moeder, actrice Mieke Verheyden. Zij was de zus van Bernard Verheyden, beter bekend als Bompa Lawijt. Toen Sandrine een jaar of veertien was, heeft ze nog op mijn kinderen gebabysit. En vroeger hebben we al eens samen op de bühne gestaan, maar da's makkelijk 20 jaar geleden. In het samenwerken met Sandrine heb ik 300 % vertrouwen, want dat loopt als een trein. Het feit dat we een goede band hebben, is mooi meegenomen, en in de coulissen zullen we ongetwijfeld meer dan eens herinneringen ophalen”, zegt Warre in Primo.

Voor Warres vrouw Trix zal het ook even wennen zijn om haar man te zien met Gaston Berghmans-kleurig haar. Zij moest net zoals iedereen wachten tot de première om dat te zien.

“Ze heeft het enkel gezien op affiche. De fotosessie was trouwens een bijzonder moment. Met een lach en een traan voor Chantal Berghmans en Martine De Waegeneire, de dochters van de betreurde komieken. Leo droeg in de tweede helft van zijn carrière altijd een haarstukje. Dat verbaasde me, want ik heb hem eigenlijk jaren zien optreden zónder haarstukje. Eerlijk gezegd vond ik dat natuurlijker ogen, maar ook dat komt aan bod in onze voorstelling. Daarnaast wordt het ook qua dans en muziek een nostalgische trip met nummers van onder anderen Jo Leemans en Louis Neefs. Dat waren destijds de leeftijdsgenoten van Gaston Berghmans en Leo Martin.”

Bio van Warre Borgmans

Meer Over:

Warre Borgmans