.
News Image

Ward Verrijcken overleden

VRT-gezicht overleden. 


Zondag heeft de VRT ons laten weten dat hun medewerker Ward Verrijcken overleden is. Ward Verrijcken was werkzaam voor de nieuwsdienst van de openbare omroep en was een begenadigd filmliefhebbers en journalist. Als er een film in première ging, dan was Ward Verrijcken altijd in de buurt.

Ward werkte onder andere voor het filmmagazine Teek, schreef voor Het Laatste Nieuws, was filmreporter voor De Rode Loper en deed hetzelfde voor onder andere Het Journaal.



Bij de VRT kwam het nieuws over het overlijden hard binnen. Het is met enorme droefheid en een ongelofelijk gevoel van verslagenheid dat we moeten bekend maken dat onze dierbare collega Ward Verrijcken overleden is. We gaan hem en de bevlogen manier waarop hij over zijn grote passie film vertelde heel hard missen. Ward was voor de VRT ‘onze man’ op de rode loper, in de filmzalen, voor de interviews met de internationale en Vlaamse filmsterren... Altijd was hij voor tv, radio en online meteen bereid om een filmtip te geven of een anekdote te delen. We gaan Ward heel hard missen. We wensen zijn familie en dierbaren heel veel sterkte, laat Hans Van Goethem namens de VRT weten.



CEO Frederik Delaplace drukt namens de hele VRT zijn medeleven uit: “De medewerkers van de VRT zijn erg geschrokken van het overlijden van hun dierbare collega Ward Verrijcken. Ward was voor ons niet alleen filmkenner; hij was een warme en geliefde collega, een luisterend oor, een enthousiaste mens. Het is onwezenlijk dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s die zwaar aangeslagen zijn.”



Ward Verrijcken was 47 jaar jong.



Ward, we gaan je missen. Jou nooit meer in Kinepolis, in de wandelgangen van de VRT of op het scherm zien, zo jammer.


Bio van Ward Verrijcken

Meer Over:

Ward Verrijcken