.
Ward Kerremans
zondag 23 oktober 2022

Ward Kerremans: “Dat is niet woke, dat is vanzelfsprekend”

Hij begrijpt het allemaal wel

Hebben jullie al gekeken naar ‘Billie vs Benjamin’? De reeks is al een tijdje te zien op Streamz, maar nu ook sinds enkele weken op VTM. Hoofdrolspeler Ward Kerremans krijgt in ieder geval veel positieve reacties op de reeks.

In de reeks speelt hij Benjamin, een ‘rechtse lul’. Gelukkig voor Ward zijn er toch wel wat verschillen tussen hem en zijn personage.

“Ik deel gelukkig zijn politieke mening niet. Maar in groep ben ik ook wel verlegen, en het stuntelige bij een eerste date herken ik ook wel”, lacht hij in Dag Allemaal.

In de maatschappij de dag van vandaag is het voor veel mensen belangrijk om woke te zijn en daar kan Ward het alleen maar mee eens zijn.

“Het gaat erom wakker te zijn voor bepaalde dingen die in ons systeem zijn geslopen en waar je je gaan vragen meer bij stelt. Ik heb ook al met mijn ogen gerold hoor, maar het gevaar is dat discussies die ertoe doen door conservatievere mensen aan de extreme woke-kant worden geduwd, en dat is al te makkelijk. Tegen racisme en seksisme zijn is niet ‘woke’. Elke mens zou dat vanzelfsprekend moeten vinden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ward Kerremans