.
Wanda Joosten
zaterdag 18 juni 2022

Wanda Joosten: “We wilden nog één keer Kerst samen doorbrengen”

Ze kreeg slecht nieuws op kerstavond

Meer dan tien jaar geleden kreeg 'Thuis'-actrice Wanda Joosten de diagnose van borstkanker. Een zware klap voor de actrice, die het hoofd niet liet hangen. Ze vocht terug en met succes. Ondertussen is ze al tien jaar kankervrij en geniet ze volop van het leven.

“Ik heb geluk gehad dat ik er op tijd bij was. Dat heb ik te danken aan een goeie vriendin die chirurg is. Ik voelde al een tijdje een knobbeltje in mijn borst en ik dacht dat het wel zou overgaan. Maar toen ik het aan die vriendin vertelde, heeft ze me verplicht om naar de dokter te gaan”, blikt Wanda terug in Dag Allemaal.

Op kerstavond 2010 kreeg Joosten te horen dat ze borstkanker had. Een erg slechte timing, want op dat moment kwam alles samen.

“Toen ik vernam dat ik ziek was, was mijn toenmalige echtgenoot de familie aan het ontvangen voor het kerstdiner. We wilden nog eenmaal samen kerstavond doorbrengen om daarna aan iedereen te vertellen dat we gingen scheiden.”

En alsof dat nog niet genoeg was, kampte haar zoon op dat moment ook met een leerstoornis en stond haar bedrijf op het rand van een faillissement. “Ik dacht soms: ‘Ach, laat alle miserie nu maar ineens komen, ik ben het nu toch aan het verweren. Gelukkig is alles goed gekomen.”

Bio van Wanda Joosten

Meer Over:

Wanda Joosten