.
Wanda Joosten
zondag 12 juni 2022

Wanda Joosten: “Ik was gechoqueerd”

Ze nam afscheid van haar vader

Het is meer dan dertig jaar geleden dat Wanda Joosten nog te zien was in ‘De familie Backeljau’. Nadien kwam ze nog maar zelden op televisie, tot nu. Wanda is immers te zien als korpschef in 'Thuis'.

Het acteren heeft Wanda nooit aan de kant geschoven, alleen niet op televisie. “Ik had de tv-wereld verlaten om op het podium te staan. Dat was een bewuste keuze, omdat ik dat zo graag doe. Maar dan, elf jaar geleden, ben ik gescheiden en kwam de opvoeding van mijn zoon grotendeels op mijn schouders terecht. Er moest geld op de planken komen en met acteren alleen lukte dat niet”, legt ze uit in Dag Allemaal.

Om geld binnen te brengen ging Wanda ook andere dingen doen. Zo ging ze lessen Nederlands geven aan anderstaligen en werd ze actief als moderator in de uitvaartsector. Steeds meer mensen wijken af van een traditionele begrafenis en daar kon ze zich wel in vinden.

“Wij geven vorm aan de plechtigheid met foto’s en muziek, maar vooral door het levensverhaal van de overledene te vertellen. Ik was niet meteen te vinden voor de job, maar bij de begrafenis van mijn vader werd de afscheidsdienst geleid door een man die alle aandacht naar zich toetrok, en daarvan was ik echt gechoqueerd. Dat mocht niemand anders overkomen.”

Ondertussen word Wanda ook een jaartje ouder, maar echt moeilijk heeft ze het er niet mee. “Alleen dat er mij steeds minder tijd rest en ik wil nog zoveel doen. Maar ik heb er vrede mee met dat ouder worden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Wanda Joosten

Meer Over:

Wanda Joosten