.
News Image

Walter Van Beirendonck als Hells Angel

Modeontwerper als boos kijkende Hells Angel.
Op 5 december komt Walter Van Beirendonck naar ‘Alleen Elvis’. Hij behoort tot de generatie modeontwerpers die Vlaanderen als modeland op de kaart heeft gezet. Walter Van Beirendonck is de opvallendste van de bende. Hij laat zich graag portretteren als boos kijkende Hells Angel. Maar wie hem kent, noemt hem een teddybeer. De beelden die hij kiest voor ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ doen vermoeden dat de waarheid ergens tussenin ligt. Het sadisme in ‘Blue Velvet’ van David Lynch en de zeemzoete romantiek van ‘Pretty Woman’ zijn in de wereld van Walter perfect verenigbaar.

In Alleen Elvis op zaterdag 5 december om 22.10 u. op Canvas en canvas.be.

Walter Van Beirendonck groeit op in Zandhoven als jongste zoon in een garagistenfamilie. Auto’s interesseren hem niet, maar hij blijkt over een uitzonderlijke dosis fantasie en tekentalent te beschikken. Op de Antwerpse Modeacademie vallen alle puzzelstukken in elkaar.

Na zijn studies verovert Walter Van Beirendonck - samen met generatiegenoten als Ann Demeulemeester en Dries Van Noten - stormenderhand het buitenland. Het is het begin van een internationale carrière die intussen meer dan dertig jaar bestrijkt. Hij ontwerpt de outfits van U2 voor de PopMart-tournee, maakt kostuums voor opera- en dansvoorstellingen, en staat er jaar na jaar weer met een eigen winter-en zomercollectie.

Bij Van Beirensdonck voeren felle kleuren en prints de boventoon. In zijn collecties schuwt hij de controverse niet met expliciete verwijzingen naar seks, maar evengoed stuurt hij boodschappen de catwalk op die van deze wereld een betere plek moeten maken. De kleren van Walter Van Beirendonck zijn meer dan lappen stof, ze vertellen een eigen verhaal.

Sinds 2007 is Walter Van Beirendonck ook directeur van de Modeacademie die onverminderd beloftevolle ontwerpers blijft voortbrengen.

Zaterdag 5 december om 22.10 u. op Canvas (hh zondag 6.12 om 18.00 u.)

Bio van Walter Van Beirendonck