.
News Image

VRT topfavoriet voor Vlaamse Televisie Sterren

VRT heeft meer nominaties dan VIER en VTM samen.


De Nacht Van De Vlaamse Televisie Sterren komt er binnen drie weken aan en maandag raakten de genomineerden bekend via de kranten van Mediahuis. De VRT is traditioneel de grote slokop. De openbare omroep heeft 19 nominaties, VIER heeft er 11 en VTM bengelt onderaan met 6 nominaties.​VIER is zeker van minstens één award want bij beste acteur zijn alleen VIER-reeksen genomineerd: Bart Hollanders, Matteo Simoni en Rik Verheye voor hun rol in Callboys en Ben Segers voor Auwch.

​Maaike Cafmeyer en Sien Eggers krijgen bij actrice een nominatie voor hun vertolking in Eigen Kweek. Eva Van der Gucht voor Den Elfde Van Den Elfde en Ella Leyers voor Professor T.

Adriaan Van den Hoof, Gilles De Coster, Otto-Jan Ham en Thomas Vanderveken zijn de presentatoren van Sorry Voor Alles, De Mol, De Ideale Wereld en Alleen Elvis Blijft Bestaan.

​An Lemmens (The Voice Van Vlaanderen), Cath Luyten (Buurman, Wat Doet U Nu?), Danira Boukhriss (Over Eten) en Sofie Lemaire (Culture Club) zijn hun vrouwelijke tegenhangers.

De award voor Beste Drama gaat naar Als De Dijken Breken, Cordon, Den Elfde Van Den Elfde of naar Professor T.

De strijd om ​Beste Humor- en Comedy zal gestreden worden tusen Auwch, Callboys, De Ideale Wereld en Wat Als?

​In de categorie beste Entertainmentprogramma op locatie gaat het op 3 juni tussen Blind Getrouwd, De Mol, Liefde Voor Muziek en Sorry Voor Alles.

​In de categorie beste Entertainmentprogramma in de studio is er keuze tussen De SLimste Mens Ter Wereld, Kalmte Kan U Redden, Mag Ik U Kussen? en The Voice Van Vlaanderen.

​Geen nieuwsuitzendingen bij Beste Reportage, Documentaire-en Informatie. Welke programma's maken dan wél kans? Wel, dat zijn De Noodcentrale, Een Kwestie Van Geluk, Terug Naar Eigen Land en Topdokters.​Er is ook dit jaar weer de Telenet Publieksprijs. Daar zijn de kanshebbers Blind Getrouwd, De Mol, Callboys en Sorry Voor Alles.Ook jij kan er op zaterdag 3 juni bij zijn in het Kursaal van Oostende. Breng een ganse avond door samen met de meest populaire tv-gezichten van het land en dat voor amper 60 euro. ​Tickets kan je reserveren via www.ticketmaster.be of via 070/866 06 01.


Meest recente foto’s van Ben Segers, Matteo Simoni, Rik Verheye, Ella Leyers, Maaike Cafmeyer, Thomas Vanderveken, Adriaan Van den Hoof, An Lemmens, Cath Luyten, Danira Boukhriss, The Voice van Vlaanderen, Buurman, Blind Getrouwd en Liefde Voor Muziek: