.
Walter De Donder en Walter Baele in Samson & Gert
maandag 19 juni 2023

Walter De Donder: “Dan is het ook met mij gedaan”

Hij is blij dat het nog kan

Toen Gert afscheid nam van Samson werd er gedacht dat de personages van de Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen ook afscheid zouden moeten nemen. Maar zij blijven nog eventjes meedraaien. Tot nu… want nu raakte bekend dat alleen nog de Burgemeester zou meespelen in de nieuwe Kerstshow van Samson en Marie.

“Dat ik na het afscheid van Gert mocht blijven, was een grote verrassing. Tijdens de afscheidsshows van ‘Samson en Gert’ hadden we alle drie het gevoel dat onze tijd er bijna opzat, dat er vernieuwing zat aan te komen. Al heb ik zelf nooit het gevoel gehad dat het genoeg was. Er zit zeker nog potentieel in de figuur van de burgemeester”, zegt Walter in Dag Allemaal.

Dat er nu toch nog één van de oude figuren mag blijven meespelen is een doordachte beslissing van Studio 100. Ze wilden de continuïteit blijven garanderen en wilden geen bruuske overgang.

“Inhoudelijk gaf de Burgemeester hen de meeste mogelijkheden. De Burgemeester kan problemen in het dorp oplossen of hulp zoeken om een probleem aan te pakken. Dat heb je minder bij kapper Alberto en secretaris Van Leemhuyzen.”