.
Walter Damen in De Verraders
dinsdag 15 maart 2022

Walter Damen ligt uit De Verraders

En weer een moord in het programma.

Het werd de bondgenoten heet onder de voeten, nadat ze vijf weken lang geen enkele verrader wisten te ontmaskeren. Daar kwam maandagavond verandering in. Meerdere bondgenoten - onder wie Niels, Maureen en Kim - zagen plots het licht en richtten hun vizier op Walter. Aan de ronde tafel waren alle ogen dan ook op hem gericht. Walters verdediging mocht dit keer niet meer baten, want de verrader werd ontmaskerd en uit het kasteel verbannen. Zo haalden de bondgenoten voor het eerst sinds de start van het spel hun slag thuis.

“Ik ben een verrader”, bekende Walter meteen na zijn verbanning. “Ik ben eigenlijk blij dat het achter de rug is. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Ik vond dat mijn limiet op was, ik begon moe te worden. Zij die in het begin van het spel dachten dat het leuk is om verrader te zijn, je vergist je. Ik heb altijd geweten dat als er een verrader zou sneuvelen, ik de eerste zou zijn en ik had nooit gedacht dat het zo lang zou duren.”

In De Verraders - De Aftocht, dat nu te zien is op VTM GO, blikt Nicolas Caeyers samen met Walter terug op het avontuur. “Eigenlijk hadden de verraders zich maandag kunnen veiligstellen”, zegt hij over het verraad van collega-verrader Jamie-Lee. “Als Jamie-Lee gewoon was blijven volgen, dan was er een absolute certitude van de overwinning geweest. Ze heeft niet enkel tegen mij gestemd, ze is ook tegen mij beginnen lobbyen. Als de verraders het nu niet winnen, is dat wel iets dat ik afreken op Jamie-Lee. We hadden alle troeven in de hand.”

Maar er was maandag ook opnieuw slecht nieuws voor de bondgenoten, want één van hen werd onverbiddelijk vermoord door de verraders. Haar verdenking richting Walter kostte dit keer het leven aan Nora Dari. Zij kreeg bezoek van Staf Coppens, die haar het doodvonnis overhandigde. “Op dit moment zie ik het als een eer”, zei Nora hierover. “Ik denk dat ik vermoord ben omdat ik het doorheb en omdat ik het spel echt mee heb gespeeld. Ik ben er oprecht zeker van dat Loïc en Walter verraders zijn. Het is echt intens, want mensen vergeten dat het spel 24/7 doorgaat. Maar ik ben trots op hoe ik het gespeeld heb.”

Nu met Walter een eerste verrader uit het kasteel is verbannen nemen de bondgenoten opgelucht adem. Er blijven echter nog twee verraders in de running, maar tussen hen lopen de spanningen alsmaar hoger op. Jamie-Lee keerde zich immers tegen Walter en dat is niet naar de zin van Loïc. Na de verbanning van Walter is de keuze nu aan hen om het spel met twee verder te zetten, of om een bondgenoot te verleiden om zich bij de verraders aan te sluiten. Hoe zetten de verraders het spel tactisch verder?

Bio van Walter Damen en Nora Dari