.
News Image

Wachtebeke ontvangt Popeiland

Op woensdag 24 juni is er een nieuwe editie van Popeiland.


Op woensdag 24 juni 2015 organiseren het provinciaal domein Puyenbroeck en de provinciale jeugddienst het startschot van de vakantie: Popeiland. Kinderen van zes tot veertien kunnen naar jaarlijkse gewoonte een volledige namiddag dansen en meezingen op de beats van hun favoriete bands.



Het spetterende popfestival boordevol randanimatie is al aan zijn achttiende editie toe. Thema voor 2015 is 'Popeiland into Space!'. Zowel in de promotie als in de randanimatie zetten ruimte, astronauten en planeten de toon. Het festival gaat van start met de intrede van de promotieraket, die de voorbije weken al rondvloog doorheen verschillende gemeentes.



Popeiland schenkt dit jaar extra aandacht aan mensen met een beperking en wordt als een toegankelijk festival gepromoot.



Een greep uit het programma

• Dante Martens verzorgt de aankondiging van de idolen: Emma Bale, 4Reignrs, Laura Omloop, Nielson en Laura Tesoro.

• 70 verschillende workshops en animaties, doorlopend van 13 tot 18 uur:

o Excentrieke kapsalons, een schminkstand en glittertattoos toveren de kinderen om tot echte sterren;

o Waaghalzen kunnen terecht in nieuwe kermisattracties zoals een spacelift, een star wars gravitron en een ruimtesimulator;

o In het mobiel planetarium komen leergierigen alles te weten over het heelal. De UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien voorziet een planetenpad en telescopen. De educatieve dienst van domein Puyenbroeck zorgt voor een animatie rond waterdiertjes;

o De allerkleinsten kunnen dit jaar voor het eerst kleuterturnen. De ponyritjes en draaimolen zijn ook nog steeds van de partij.



Tickets kosten acht euro in voorverkoop, tien euro aan de kassa. Bestellen kan via:

• Uitbureau of tel. 09 233 77 88;

• bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke.

Voor meer info: tel. 09 342 42 42 of www.popeiland.be


Bio van Emma Bale, 4Reignrs, Laura Omloop, Nielson en Laura Tesoro