.
News Image

Voormalig Thuis-acteur Ronny Daelman droomt van nieuwe rol

“Ik zou graag weer acteren.”


Ronny Daelman was zeven jaar lang te zien als Sam in Thuis, maar ondertussen vond hij zichzelf opnieuw uit als nieuwsanker bij het Kempense RTV. “Ik ben blij dat ik nog met een camera werk,” onthult Ronny in Dag Allemaal. “Ik presenteer ook een duidingsprogramma, waarin ik in gesprek ga met gasten en er ruimte is voor improvisatie. Dat ligt mij,” klinkt het bij het televisiegezicht.



Toch hoopt Ronny Daelman dat er nog een aanbod komt van een nationale zender. Daelman geeft toe dat hij het liefst gewoon weer zou acteren. “Als het even kan wat meer gewaagde rollen en geen brave jongens,” onthult Ronny Daelman in Dag Allemaal.



Ronny Daelman maakte in 2002 zijn debuut als Sam Bastiaens in Thuis. De toen 23-jarige acteur besefte toen al dat het niet eenvoudig was om het te maken in televisieland. Op zo’n auditie komt immers een massa volk af en een rol krijgen is een beetje zoals de lotto winnen, onthulde hij in Het Nieuwsblad. Uiteindelijk zou het verhaal van de acteur in 2009 op z’n einde komen. Zijn zus Sofie Bastiaens (gespeeld door Lien Van De Kelder) werd vermoord in Thuis en dat was voor de makers het signaal om de hele familie Bastiaens uit de serie te schrijven.



Nadien werd het stil rond de acteur tot hij weer boven water kwam met een tijdelijke rol in Familie, waarna hij voornamelijk opdook bij de regionale zenders.