.
News Image

Voorjaar VTM: Welke programma's keren terug?

Dinsdag 16 december werd het VTM-voorjaar voorgesteld, enkele oude bekende keren terug...

*Belgium's Got Talent:

Een nieuwe lichting kandidaten met talent maakt de borst nat voor Belgium’s Got Talent. Xenia de zingende hond, paaldanser Domenico, het FMX motorstuntteam, cabaretière Ann Helena en anderen: allemaal gaan ze de meest gedurfde uitdaging van hun leven aan. Karen Damen, Rob Vanoudenhoven, Ray Cokes en kersvers jurylid Niels Destadsbader onderwerpen de acts aan een streng en rechtvaardig oordeel. Hun ongezouten mening, een opvallende act van twee minuten, een stevige dosis lef en de volle steun van Koen Wauters blijven de hoofdingrediënten van Belgium’s Got Talent.

*Mijn Pop-Up Restaurant:

Dit voorjaar zien vijf grote pleinen in vijf bruisende steden er anders dan anders uit. Voor de tweede editie van Mijn Pop-uprestaurant rijzen er vijf
pop-up’s uit de grond die wachten op gepassioneerde uitbaters. Evi Hanssen maakt kennis met een nieuwe lading enthousiaste deelnemers, maar alleen het duo met het origineelste idee, de beste service, de heerlijkste gerechten en de grootste steun van het publiek rijft de hoofdprijs van 100.000 euro binnen. Van koken met hypermoderne technieken of zeldzame producten tot het serveren van grootmoeders keuken in een futuristisch kader: alles kan in Mijn Pop-uprestaurant.

*Tegen De Sterren Op:

Bij Tegen de Sterren Op mag het in het vijfde seizoen meer en groter zijn. Een XL-versie van het humoristische tv-feest als het ware, met nog meer sketches en persiflages voor een live-publiek, nog meer muziek en cameo’s. Een nieuwe generiek ook én drie podia. Om nog te zwijgen over de vele programma’s en bekende figuren die een Tegen de Sterren Op-jasje aangemeten krijgen: Beste Kijkers, De Buurtpolitie, de federale en Vlaamse regering, de Lau & Roos in Dansdate, Ian Thomas die live vanuit de VS verslag uitbrengt: The Sky is the Limit -Harry & Olga ook, ja- bij Tegen de Sterren Op.

*Beste Kijkers:

Nathalie Meskens ontving een indrukwekkend lijstje gasten in het eerste seizoen van Beste Kijkers: Koen Wauters, Natalia, Jan Mulder, Urbanus, Karen Damen, Bart De Pauw,… om er enkele op te sommen. En na een ludieke smeekbede van haar vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder kwam zelfs Ben Crabbé op bezoek voor een rondje ‘wie heeft de voorbije tv-week het best opgelet?’. De fragmenten van nationale, internationale, digitale en regionale tv-zenders zorgden in de studio en in de huiskamer voor amusante opmerkingen, onverwachte ontboezemingen, rake grappen en uitbundige lachsalvo’s. Nathalie en haar kijkvrienden keren op algemene aanvraag en met veel goesting terug met een nieuwe lading Beste Kijkers.

*So You Think You Can Dance:

Dansliefhebbers worden dit voorjaar op hun wenken bediend met de zesde editie van So You Think You Can Dance, die garant staat voor vernieuwing. Niet alleen zal Eline De Munck An Lemmens vervangen tijdens de audities en de bootcamp, ook jurylid Min Hee Bervoets zetelt voor het eerst aan de jurydesk naast Dan Karaty, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman. Eén ding is zeker: de Lage Landen lopen nog steeds over van het danstalent. De jury mag zich verwachten aan adembenemende choreografieën en straffe audities.

*Beat Da Bompaz:

Ooit al een 65-plusser zien grasmaaierracen, indoor skydiven of messenwerpen? Beat Da Bompaz heeft het in het tweede seizoen in petto. Elke week gaan drie straffe 65-plussers de strijd aan met drie bekende jongelingen in een reeks uitdagende, verrassende en soms loodzware proeven. Tijdens drie spelrondes moeten de teams zo veel mogelijk overwinningen op hun naam zien te schrijven, die voordeel opleveren bij de allesbeslissende vierde uitdaging. Evi Hanssen leidt de duels in goede banen. Of het nu met onbezonnen enthousiasme is of met kalmte en bedachtzaamheid: op de drive om te winnen staat geen leeftijd. Wie komt uiteindelijk als strafste generatie uit de bus?