.
Nostalgie Extra Vlaams
maandag 9 augustus 2021

Vlaanderen Boven bij Nostalgie met digitale zender Nostalgie Extra Vlaams

En zij spelen ook Samantha, Marva en Louis Neefs!

Vanaf maandag 16 augustus zet Nostalgie koers naar een extra straf muzikaal najaar. Zo breidt het station met Nostalgie Extra Vlaams haar digitaal aanbod verder uit.

In het voorjaar mochten luisteraars Nostalgie+ al verwelkomen, de digitale zender waar je via DAB+ en online elke dag naar het beste uit de 60's, 70's & 80's kan luisteren. En nu krijgen de digitale streams er nog een muzikaal broertje bij: Nostalgie Extra Vlaams. Zo breidt Nostalgie vanaf maandag 16 augustus haar digitaal aanbod nog verder uit. Je zal er de klok rond naar de beste Vlaamse classics kunnen luisteren. Tom Klerkx, Managing Director: "Onze 10 digitale kanalen hebben al jarenlang een erg trouwe fanbasis. We willen dat Nostalgie de thuisbasis is voor alle muziekliefhebbers in Vlaanderen. Van rockers tot new wavers en fans van Vlaamse classics. Die classics zitten voor een groot stuk al in de mix van Nostalgie en Nostalgie+, maar met Nostalgie Extra Vlaams willen we Vlaamse klassiekers en hun fans het solopodium geven dat ze verdienen, net zoals we dat onder andere ook al met Nostalgie Extra Rock en Nostalgie Extra New Wave doen. De klok rond. Dat Vlaamse classics en Nostalgie een gouden combinatie zijn, merk je deze zomer ook aan de populariteit van de herhalingen van Tien Om Te Zien. Bij Nostalgie Extra Vlaams zal de herbeleving van de classics elke dag centraal staan."

De muziekmix wordt trouwens erg gevarieerd. "Nostalgie Extra Vlaams wordt hét digitale station waar je Vlaamse classics van de 60's tot nu zal kunnen horen. Muziek van onder andere Will Tura, Samantha, Marva en Louis Neefs, de Tien Om Te Zien-hits van Bart Kaëll, Leopold 3, Dana Winner en uiteraard ook classics van Clouseau, De Kreuners en Raymond van het Groenewoud, om er maar een paar te noemen," zegt Music Director Dominique Crommen. "Naast onze digitale nieuwkomer worden ook bij Nostalgie zelf de schijnwerpers op de Vlaamse classics gericht. Op vrijdag zorgen Herbert Bruynseels en Astrid Philips in De Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen voor de beste meezingers in hun rubriek Vlaamse Vrijdag. Luisteraars mogen dan hun favorieten kiezen, onder andere via de gratis Nostalgie-app."