.
Bab Buelens en Vincent Banic in Familie
zondag 10 januari 2016

Vincent Banic leert beter koken

Kersverse restaurantuitbater Vincent Banic leert nog beter koken bij Sofie.

Vincent Banic, bekend van het vroegere JIM, is model, foodlover én hij baat sinds kort ook zijn eigen Kroatisch restaurant uit. Vincent houdt enorm van eten en dat druipt er vanaf maandag 11 tem vrijdag 15 januari 2016 vanaf in De Keuken van Sofie, waar hij een week lang de gastchef is van Sofie Dumont.

Vincent heeft Kroatische roots en associeert zijn jeugdjaren met de heerlijke wienerschnitzels van zijn Kroatische grootmoeder Anka. Samen met Vincent gaat Sofie op maandag 11/01 dan ook aan de slag met een paar hamers om zelf schnitzels plat te kloppen. Wanneer ze er ook een stevige salade bij maken, kan Vincent niet wachten om aan te vallen.
Dinsdag 12/01 stuit Sofie op één ingrediënt dat foodie Vincent niet lust: paddenstoelen. Een restaurantuitbater zou alles moeten leren eten en dus maakt ze niet één, maar twee gerechten met paddenstoelen klaar om hem te overtuigen: een fingerfood aperitiefboompje met bospaddenstoelen en een shiitake roomsoep. Een keer raden wie op het einde zijn vingers staat af te likken…

Vincent is een enorme visliefhebber, dus voor één keer is woensdag 13/01 visdag en staat een sappige kabeljauw met warmoes op het menu. Tijdens het koken vertelt Vincent hoe hij als kind in Kroatië een levende vis toegeworpen kreeg en hoe hij en zijn familie die nadien op de grill klaarmaakten. Met Sofies gerecht waant hij zich meteen weer in de Kroatische zon.

Als model reist Vincent de wereld rond en daardoor leerde hij de Aziatische keuken van dichtbij kennen. Op donderdag 14/01 maken Sofie en hij stir fried noedels met krokante groentjes. Een eenvoudig, lekker en gezond gerecht dat je zoals de echte Aziaten slurpend met chopsticks kan eten.

Vincent sluit de week af met crème brulée met speculaas en een ijsgekoelde chocoladesoufflé. Na het proeven heeft hij maar één vraag: “wanneer mag ik nog eens terugkomen?”

OP HET MENU
Op maandag 11/01: Wienerschnitzel salade
Op dinsdag 12/01: aperitiefboom uit bladerdeeg en bospaddenstoelen én shiitake roomsoep
Op woensdag 13/01: gebakken kabeljauw met warmoes, aardappeltjes, look en peterselie
Op donderdag 14/01: stir fried noedels
Op vrijdag 15/01: crème brulée met speculaas én ijsgekoelde chocoladesoufflé

Download onze app voor iOS of Android