.
News Image

Viktor Verhulst lijdt aan bindingsangst

“Daar heb ik geen zin in,” klinkt het duidelijk bij Viktor Verhulst.


Nadat zijn relatie met Marthe op de klippen liep bleef Viktor Verhulst vrijgezel. En tijdens de “Bedgeheimen” met James Cooke in Gert Late Night werd één ding duidelijk over het liefdesleven van Viktor Verhulst: hij lijdt aan bindingsangst. “Dat is ook zo,” geeft Viktor Verhulst toe in Dag Allemaal. “Ik heb geen zin om mij nu te settelen, aan kinderen te beginnen en over tien jaar te scheiden,” spreekt de zoon van Gert Verhulst duidelijke taal.

“Ik zie nochtans meer en meer bevriende leeftijdsgenoten die zich wèl al helemaal settelen,” beseft Viktor, maar zelf vindt hij het allemaal maar een beangstigende gedachte. Hij kijkt daarbij ook naar zijn eigen ouders. “Mijn ouders waren 26 toen ik werd geboren. Dat wil zeggen dat ik volgend jaar aan kinderen zou moeten beginnen,” dat vindt Viktor werkelijk een beangstigende gedachte. Ook de scheiding van zijn ouders op jonge leeftijd speelt daarin een rol…

Toen Viktor negen jaar was gingen zijn ouders uit elkaar. “Maar zij waren lang niet de enigen. Bij het merendeel van mijn vrienden en leeftijdsgenoten heb ik de ouders zien scheiden. Als ik zeg dat twee op de tien nog samen zijn, zit ik er niet ver naast, schat ik. ik vraag mij oprecht af of die mensen nu gelukkig zijn,” aldus Viktor Verhulst.

“Als je het puur statistisch bekijkt, dan zijn er maar heel weinig koppels die hun hele leven samen blijven. Ik weet zelfs niet of dat in de mens zit,” mijmert Viktor Verhulst. Het beeld dat we als kind meekrijgen via sprookjes en Disneyfilms is heel mooi, maar volgers Viktor Verhulst weinig realistisch. “Een utopie,” noemt Viktor het.

Toch heeft Viktor weinig te lijden gehad onder de echtscheiding van zijn ouders. “Eigenlijk besefte ik niet zo goed wat er gebeurde,” klinkt het bij Viktor. “Ik dacht vooral aan de dubbele kerstfeesten, verjaardagsfeestjes, twee keer cadeautjes,… Niet aan de pijn en het verdriet van mijn ouders.” Maar daardoor zag hij weinig af van de scheiding, vertelt Viktor in Dag Allemaal.

Ook de veelbesproken relaties van zijn vader met K3’tjes Karen en Josje zorgden op school voor weinig problemen of pesterijen voor Viktor. Met zijn eigen relatie met Marthe werd dan wel weer goed gelachen. “Dat wás ook grappig, hé,” geeft Viktor toe. “Wie verzint er nu zoiets? Ik heb er zelf ook om gelachen.” Ondanks de breuk met Marthe geeft Viktor toe dat hij haar nog regelmatig mist…

Viktor en Marthe werken nog regelmatig samen. Zo schreef Viktor de jongste K3-show waardoor ze op professioneel vlak nog moesten samenwerken. Maar dat vormt geen probleem. “Ons contact is nog heel warm,” aldus Viktor. “Privé zien we elkaar soms ook nog wel omdat we gemeenschappelijke vrienden hebben, maar we spreken niet meer met ons tweetjes af om iets te gaan drinken.”

Toch mist Viktor Marthe soms. “Natuurlijk mis ik haar, Marthe is een stuk van m’n leven geweest. Soms hangt er zo’n algemeen gevoel van gemis, maar ik wil dat nu ook niet dramatiseren,” aldus Viktor Verhulst in Dag Allemaal.

Bio van Viktor Verhulst

Meer Over:

Viktor Verhulst