.
News Image

VIER pakt eindelijk uit met Gent-West

Leugens, manipulatie en chantage in het gloednieuwe Gent-West.

Na jaren van mishandeling komt Veronique Dockx na een mislukte poging tot doodslag op haar man terecht in de vrouwengevangenis van Gent West. Terwijl de datum van haar proces nadert, komt ze tussen twee vuren te staan: twee concurrerende bendes beheersen er het leven en trachten zo snel mogelijk Veronique in te lijven. Veronique vindt maar moeilijk haar draai in deze nieuwe en voor haar bedreigende omgeving waar leugens, manipulatie en chantage meer regel dan uitzondering zijn.

Het spannende gevangenisdrama ‘Gent West’ kreeg een opvallend vrouwelijke topcast: Ruth Becquart, Gilda De Bal, Evelien Bosmans, Charlotte Anne Bongaerts en Joke Devynck zijn maar enkele bekende namen die te zien zijn in de nieuwe VIER-reeks.

Gent West - Vanaf morgen, elke woensdag om 21u35 bij VIER

Veronique Dockx
(Ruth Becquart)
Veronique aka Rosse is de nieuwelinge in Gent West. Ze zit in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat de stoppen bij haar zijn doorgeslagen omdat haar man David haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld.

Sam(antha) Beckers
(Charlotte Anne Bongaerts)
Sam is de natuurlijke leider op de afdeling. Ze deinst er niet voor terug haar sexappeal uit te spelen om haar status te verstevigen.

Kat(leen) Jacobs
(Gilda De Bal)
Kathleen aka Kat, is een ancien in Gent West. Ze is een meester-manipulator die - samen met haar man Vincent - een machtig netwerk heeft uitgebouwd waarvan ze de touwtjes graag strak in handen houdt.

Sarah Van Marcke
(Evelien Bosmans)
Sarah is beleidscoördinator. Haar taak bestaat erin om de gevangenen klaar te stomen voor de buitenwereld. Ze zet alles op alles om directeur van de instelling te worden.

Vera Deloo
(Inge Paulussen)
Vera is adjudant van de directeur. Haar job betekent alles voor Vera. Daarnaast heeft ze geen leven, daar zorgt haar manipulatieve en overbeschermende moeder Rita voor.

Anja Vandael
(Els Olaerts)
Anja is blokverantwoordelijke, zij is de gevangene die bemiddelt tussen de gevangenen en als hun woordvoerder optreedt. Binnen de gevangenismuren kan iedereen bij Anja terecht met bezorgdheden of problemen.

Sacha Hamid
(Julia Ghysels)
Onder invloed van drank en drugs heeft Sacha een ongeluk gehad waarbij haar vriendin overleden is. Ze betaalt een zware tol in de gevangenis voor deze jeugdige misstap.

Steve De Wulf
(Gert Winckelmans)
Cipier Steve is een gewezen beroepsmilitair. Hij lijdt aan PTSS (posttraumatische-stressstoornis) nadat hij in noodlottige oorlogssituaties collega's zag omkomen. Hij heeft het hart op de tong.

Tom Vrankx
(Michaël Pas)
Tom is kwartierchef. Hij heeft zelf een zwaar verleden van drank en drugs. Hij heeft een punt gezet achter dat liederlijke leven toen hij Christel Wouters ontmoette.

Fiona Jovanovic
(Greet Verstraete)
Fiona, beter bekend als Smalle, is de hondstrouwe rechterhand van Sam Beckers.

Farah Tahiri
(Tatyana Beloy)
Farah heeft een relatie met Sam, en daar komen ze openlijk voor uit. Ze is introvert, zacht van aard en onvoorwaardelijk trouw aan Sam.

Linda Dhondt
(Kadèr Gürbüz)
Linda is één van de vrouwelijke cipiers. Ze is kritisch ingesteld en neemt doorgaans geen blad voor de mond.

Patsy Van Lancker
(Veerle Dobbelaere)
Patsy is binnen en buiten de gevangenismuren de rechterhand van Kat Jacobs en bij uitbreiding een getrouwe van de ganse clan Jacobs.

Luna Moreels
(Anna De Ceulaer)
Luna is de dochter van David Moreels en Veronique Dockx. Als Veronique in de gevangenis belandt en haar vader haar niet goed kan opvangen, begint Luna te rebelleren.

Harry Van den Broeck
(Lucas Van den Eynde)
Harry is Regionaal Directeur, een afgevaardigde van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen. Hij is een alfamannetje met slechts één doel voor ogen: scoren bij zijn oversten.

Malika Diallo
(Ashley Ntangu)
Malika is de zwaar drugsverslaafde celgenote van Sacha.

Kevin Jacobs
(Lukas Bulteel)
Kevin is de zoon van Kat en Vincent Jacobs. Hij staat op het punt het leiderschap van het netwerk van de familie Jacobs over te nemen.

Lindsey Moens
(Laurence Roothooft)
Lindsey is een drugsverslaafde- en koerier, zowel binnen als buiten de gevangenismuren. Buiten de muren is ze ook de alleenstaande moeder van de 10-jarige Lisa.

Christel Wouters
(Joke Devynck)
Christel is directeur van Gent West. Ze is streng, maar rechtvaardig én ervaren in haar job. Ze is getrouwd met kwartierchef Tom Vrankx.

Gent-West, elke woensdag om 21.35 op VIER.