.
News Image

Veel volk op première nieuwe film Urbanus

Stripversie Urbanus op het grote witte doek.


Zondagnamiddag ging de animatiefilm Urbanus: de vuilnisheld in première in Kinepolis Antwerpen. De stripreeks krijgt nu een versie op het grote witte doek en dat doet zelfs Urbanus iets. Met de stemmen van Urbanus, Ben Segers, Sven De Ridder, Sien Eggers, Ron Cornet, Frances Lefebure, Ludo Hellinx en vele anderen.


Urbanus is verliefd op zijn schooljuf. Hij wil juf Pussy ten huwelijk vragen, maar zijn plan wordt verstoord door de louche bankier Jef Patat. Die laat al het afval van het land in Tollembeek storten. Alle inwoners zijn akkoord omdat ze hiervoor betaald worden in goud. Urbanus en zijn vrienden verzetten zich tegen het plan van de volwassenen maar moeten het onderspit delven.

Dan verdwijnt Jef Patat met al het goud. Alle Tollembekenaars zijn hun geld kwijt en het dorp ligt onder een dikke laag afval. Urbanus komt met de kinderen in opstand en neemt de macht over. Alle volwassenen worden opgesloten in het zothuis van dokter Schrikmerg.

Urbanus gaat de strijd aan met Jef Patat. Maar snel ontdekt Urbanus dat hij voor een onmogelijke taak staat. En zal hij trouwen met juf Pussy?




Urbanus: de vuilnisheld loopt vanaf woensdag 27 februari in de bioscoop.

Bio van Urbanus

Meer Over:

Urbanus