.
Sien Eggers en Cath Luyten
maandag 6 mei 2024

Sien Eggers: “Nu weet ik het en heb ik alles onder controle”

Dat gebeurt nooit

Sien Eggers mag dan wel al jaren ervaring hebben, elke rol die ze speelt is nog altijd een heuse zoektocht voor de actrice. Momenteel is Sien te zien in ‘Assisen Live’ in zaal Elkerlyc in Antwerpen. Daar kruipt ze in de rol van juryvoorzitster.

“We hebben een prachtige ploeg acteurs die graag bij elkaar is. Bij zo'n rechtbankdrama is het soms wat zoeken vooraleer de trein is vertrokken. Het boek is het enige wat kalm op de tafel blijft liggen. Wij, acteurs, moeten die woorden tot leven brengen. Het is een leeg beeld dat je zelf mag invullen. Wij moeten zorgen voor de beleving”, zegt Sien in Primo.

Ondanks haar vele jaren ervaring heeft Sien nog altijd stress vlak voor een voorstelling. Ze heeft nooit het gevoel dat ze alles onder controle heeft.

“Neen hoor, ik mag het nog honderd jaar doen, ik heb er nog altijd wat stress voor. Ik heb nog nooit gedacht: 'Nu weet ik het en heb ik alles onder controle.' Integendeel, hoe kun je nu ervaring opdoen in het theater als het werkelijk elke keer anders is? Dat is het plezante. Het begint altijd heel gemoedelijk, maar plots breekt het los. Die spanning trekt me nog altijd aan als actrice en het houdt me jong.”

Bio van Sien Eggers

Meer Over:

Sien Eggers