.
News Image

Vandaag verjaart een tv-icoon

Zonder hem bestond vtm niet.

27 januari is de verjaardag van Mike Verdrengh. Hij wordt vandaag 68.

Mike werd bij het grote publiek bekend in de BRT-jeugdreeks "Keromar". Hij was het hoofdpersonage Timbal. In de reeks, die vaak heruitgezonden werd en tot de grootste VRT-klassiekers behoort, speelden o.a. ook Chris Lomme, Ann Petersen, Jan Decleir en Janine Bisschops mee. Mike was in die periode ook radio-dj en oogstte samen met Zaki veel succes met hun drive-inshow "De Mike & Zaki Show".

Vanaf halfweg de jaren zeventig werd Mike gevraagd als tv-presentator op de BRT. Eerst van het zondagmagazine "Binnen en Buiten", nadien volgden onder meer "Spel zonder Grenzen", "Dubbel en Dobbel" en "Met Mike aan Zee". Eind 1988 koos hij samen met Guido Depraetere, BRT-producer, voor het grote avontuur: de oprichting van de eerste commerciële zender vtm, die vanaf 1 februari 1989 op antenne ging en meteen een succes was. Hij was er niet enkel programmadirecteur, maar presenteerde zelf ook enkele programma's zoals "De Vraag van 1 Miljoen" en "Mikes Zondagmatinee".

Vanaf 2000 is Mike teruggekeerd naar zijn eerste liefde: acteren. Hij speelde mee in enkele films, vertolkte gastrollen in onder andere "Aspe" en "Witse" en speelde een hoofdrol in "De Rodenburgs" en "Salamander".