.
Paul Severs
dinsdag 23 april 2019

Vandaag afscheid van Paul Severs

Dinsdag neemt Vlaanderen afscheid van Paul Severs.


Vandaag nemen familie, vrienden en fans afscheid van de twee weken geleden overleden Paul Severs. In Halle hebben ze niets aan het toeval overgelaten. Men verwacht vandaag dan ook behoorlijk wat volk. Zo zal de basiliek dinsdagochtend enkel toegankelijk zijn via een gang (van nadars) die start op het Joseph Possozplein. Wie dus een laatste groet wil brengen, begeeft zich niet naar de ingang van de basiliek maar naar het Joseph Possozplein. Daar is ook een bloemenzone voorzien waar sympathisanten een rouwboeket en dergelijke kunnen deponeren.

Wie een laatste groet heeft gebracht, wordt via de zijuitgang van de basiliek opnieuw naar het J. Possozplein geleid. Hier voorziet de familie een reuzenscherm voor mensen die de plechtigheid willen volgen. Mensen die niet lang kunnen rechtstaan brengen best een klapstoeltje mee. Het J. Possozplein is dus dinsdagvoormiddag tot het einde van de uitvaart afgesloten voor het verkeer en dit vanaf Vondel en de rotonde aan de Leide.



Tussen 7u30 en 9u45 kunnen fans in de basiliek een laatste groet brengen aan hun idool. Vanaf 10u wordt de basiliek voorbehouden voor vrienden en familie van Paul Severs. Op die manier kunnen ze in alle rust een laatste groet brengen en de uitvaart bijwonen die start om 11u30. Op een groot scherm, dat de familie heeft voorzien op het Joseph Possozplein, kan de plechtigheid gevolgd worden. Het einde van de plechtigheid is voorzien rond 12u40.



Tijdens de uitvaartplechtigheid zal er alleen maar muziek worden gespeeld van Paul Severs. Er zijn verschillende sprekers voorzien: iemand van de fanclub van Paul, iemand die de Vlaamse artiesten vertegenwoordigt, iemand die een woordje doet namens de Franstalige collega's en een vertegenwoordiger van Paul Severs zijn danseressen. Er zal ook iemand het woord voeren namens de familie van Paul Severs.



Na de uitvaartplechtigheid neemt de familie in intieme kring verder afscheid.

Bio van Paul Severs

Meer Over:

Paul Severs