.
Danira Boukhriss Terkessidis
donderdag 29 oktober 2020

Vanavond in Vandaag met Danira Boukhriss

Wie is er vanavond te gast?

De gasten in Vandaag op donderdag 29 oktober
Hoelang kunnen de ziekenhuizen het nog aan?
De ziekenhuizen riepen vandaag in een gemeenschappelijke mededeling op om de maatregelen te verstrengen. Het is de enige manier om de ineenstorting van ons gezondheidssysteem te beperken”, klonk het bijna smekend. Valt een catastrofe nog te vermijden en wat moet er gebeuren? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt. Ook hormonenspecialist Guy T’Sjoen schuift mee aan. Hij stelt vast dat de overgrote meerderheid van de COVID-patiënten kampt met obesitas.

Grote dame van het kleine scherm
Op 31 oktober 1953, bijna dag op dag 67 jaar geleden, gingen de eerste beelden van de Vlaamse televisie de ether in. Wie er meteen al bij was die dag was Paula Sémer. De jaren nadien groeide ze uit tot een begrip in Vlaanderen en werd ze bekend als één van de belangrijkste voorvechters voor vrouwenrechten. Sémer werd dit jaar 95. Hoe is het met de grote dame van het kleine scherm?

Scheire en de insecten
Lieven Scheire schreef samen met entomoloog Peter Berx het boek “Insecten”. Want de kleine beestjes worden nog altijd onderschat. Beide heren houden een pleidooi om het universum van de diertjes beter te leren kennen.

Martin Heylen schuift de hele avond mee aan tafel.

Ook DJ Hakim Chatar tekent present.
De twintigste aflevering van het derde seizoen van Vandaag, vanavond om 21u30 op één.
Volg Vandaag ook op Instagram: @vandaag_danira
Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis