.
Danira Boukhriss Terkessidis
maandag 11 mei 2020

Vanavond in Vandaag met Danira Boukhriss

Wie zijn straks de praatgasten van Danira?

De gasten in Vandaag op maandag 11 mei
Ze weten u te vinden
Vanaf vandaag worden mensen die besmet zijn met het covid-19-virus opgebeld door een contactspeurder. Hij of zij wil weten met wie de patiënt recent in contact is geweest en belt vervolgens ook die personen op. Een team van meer dan 700 speurders kwijt zich van die discrete taak. Dokter Dirk Wildemeersch heeft al twintig jaar ervaring met het contacteren van mensen die een infectievirus hebben opgelopen en leidt de huidige contactspeurders op.

Anderhalvemeterscènes draaien
Op nieuwe afleveringen van Thuis is het nog even wachten, maar dat belet de equipe niet om creatief om te proberen gaan met de coronacrisis. Vrijdag werd een oude aflevering heropgenomen met respect voor ‘social distancing’. Ann Pira (Nancy) en Geert Hunaerts (Peter) waren erbij en vertellen hoe bijzonder dat was, anderhalve meter afstand houden tijdens de meest intense scènes.

De laatste dans van een icoon
De Netflix-documentaire The last dance over de indrukwekkende carrière van basketter Michael Jordan oogst lovende kritieken. Ons vrouwelijke basketbalicoon Ann Wauters en voormalig basketcommentator Eric Goens – die erbij was toen Jordan zijn laatste titel pakte met de Chicago Bulls – brengen een ode aan misschien wel de grootste sportman aller tijden.

Jan Jaap van der Wal schuift de hele avond mee aan.

De zesenveertigste aflevering van het tweede seizoen van Vandaag, vanavond om 22u10 op één.