.
Danira Boukhriss Terkessidis
maandag 27 april 2020

Vanavond in Vandaag met Danira Boukhriss

Wie zorgt vandaag voor de muziek?

De gasten in Vandaag op maandag 27 april

Iedereen een mondmasker… maar wanneer?
11 miljoen mondmaskers beloofde premier Wilmès ons vrijdagavond, één voor iedere Belg. Maar die gaan er niet zijn op 4 mei, wanneer sommige coronamaatregelen worden versoepeld. Minister van Justitie Koen Geens is verantwoordelijk voor de bestelling van 22 miljoen filters voor die maskers. Ook daarop is het wachten. Hij is onze gast, samen met Lieven Scheire, die intussen het gezicht is geworden van de Nationale Naaiactie.

Koningsdag werd Woningsdag
Het is Koningsdag in Nederland, maar Willem-Alexander kon dit maar dunnetjes vieren, in zijn kot. Koningsdag werd dan maar omgedoopt tot Woningsdag. De Nederlandse cabaretière Paulien Cornelisse heeft de ‘festiviteiten’ gevolgd. Ze komt ook praten over haar nieuwe boek, ‘Japan in honderd kleine stukjes’, een verzameling columns over Japan. Wat fascineert haar zo aan het land van de Rijzende Zon?

Nieuw werk van Selah Sue
Geen liveoptredens dezer dagen, dus doet Selah Sue haar ding vanuit haar slaapkamer. Van daaruit presenteert ze haar ‘Lullaby’-sessies, waarin ze heel open communiceert met haar fans. Binnenkort brengt ze een EP uit, vijf jaar na haar vorige plaat. En ze brengt in primeur haar nieuwe single, ‘You’.

En Luc Appermont schuift de hele avond mee aan.

De achtendertigste aflevering van het tweede seizoen van Vandaag, vanavond om 22u10 op één.