You are here

Vanavond in Vandaag met Danira Boukhriss

11/09/2019 20:28-

Wie komt er vandaag langs?

Wat wordt er geleerd in Vlaamse Koranscholen?
In Nederland is er commotie ontstaan na een reportage van Nieuwsuur en de krant NRC Handelsblad. Daaruit bleek dat er in salafistische moskeescholen aan kinderen wordt verteld dat mensen met een ander geloof de doodstraf verdienen. Vandaag kwamen er ook nog verhalen uit ons land bij. Daaruit blijkt dat er in bepaalde Koranscholen bij ons ook radicale gedachten verspreid worden. Aan tafel: VRT NWS-journalist Stef Meerbergen - hij doet al jaren onderzoek naar salafisme in Vlaanderen -, en Khalid Benhaddou, imam in Gent en oprichter van Cirra, een kenniscentrum over de islam.

Anno 2019: heel wat Vlaamse holebi’s worstelen met hun mentale welzijn
Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), het Transgender Infopunt (TIP) en Cavaria (koepel holebi & trans organisaties Vlaanderen) lanceerden deze week verschillende websites die hulp bieden bij psychologische problemen aan holebi's en transgenders. De cijfers liegen er niet om: 65 procent van de holebi's dacht al eens aan zelfmoord. Een kwart van hen ondernam zelfs één of meerdere pogingen. We zijn 2019: is de strijd niet gestreden? Wanne Synnave, sidekick in de ochtendshow op MNM en Karolien Debecker, presentatrice bij Radio 1, vinden alvast van niet.

Jan Decleir mét ere-Ensor, ster en Lifetime Achievement Award
Op het filmfestival van Oostende kreeg acteur Jan Decleir afgelopen weekend in het bijzijn van familie en vrienden een ere-Ensor, een onderscheiding voor zijn hele oeuvre én een ster op de zeedijk. Een gepast eerbetoon aan één van onze allergrootste acteurs, die op zijn 73ste kan terugblikken op een bijzonder rijke carrière in het Vlaamse theater en de film. In ‘Vandaag’ praat Danira met Jan over zijn eerste toneelvoorstelling, de rollen en buitenlandse aanbiedingen en waarom hij zichzelf bovenal als een ‘chançard’ beschouwt.

Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis
Eindredactie: Frederik Descamps

Meer nieuws over:

Danira Boukhriss, Vandaag

Gerelateerde bio's: