.
News Image

Vanavond in Koppen op één

Een heleboel interessante reportages...
Koppen krijgt op donderdag 18 september een unieke inkijk in Netflix, de internetdienst die films en series aanbiedt en die ook bij ons heel binnenkort van start gaat. Netflix is met 50 miljoen gebruikers een wereldwijd succes. In Amerika is het bedrijf groter dan eender welke zender op de kabel. Voor 8 euro per maand krijg je onbeperkt toegang tot een catalogus van 75.000 films en series. De Vlaamse Natalie Lauwerier die mee de opstart doet van de Belgische Netflix, leidt Koppen rond. Tim Verheyden spreekt ook met Netflixbaas Reed Hastings. Televisie zal zoals een telefoontoestel met kabel worden: veel mensen hebben het, maar niemand gebruikt het nog. En verder in Koppen op 18 september: de Special Olympics zijn bezig in ons land en de e-sigaret gewikt en gewogen.

I KNOW I CAN

Het is niet omdat wij een handicap hebben dat we niet kunnen sporten. Of dat we niet kunnen werken in het leven. Mieke (29) is zwakbegaafd sinds haar geboorte. Ze is één van de tweeduizend atleten met een verstandelijke beperking die deze week in ons land zijn voor de Special Olympics. Mieke leeft helemaal voor haar sport, het zwemmen. Ze vecht voor de erkenning van al haar lotgenoten. Koppen sprak ook met Tim Shriver, de voorzitter van de Special Olympics. Hij vertelt het verhaal van zijn moeder, de zus van de Amerikaanse president John F. Kennedy, die de Special Olympics in 1968 oprichtte.

E-SIGARET

De elektronische sigaret is immens populair in Frankrijk, Engeland en de Verenigde staten. En ook bij ons duikt ze steeds meer op. In België mag je op dit moment nog geen e-sigaret met nicotine dampen. Andere vloeistoffen mogen dan weer wel. Zeer verwarrend allemaal voor de consument. En ondertussen blijft het onduidelijk wat de effecten op onze gezondheid precies zijn. Is de e-sigaret een nieuw wondermiddel om van het roken af te geraken of een gadget dat snel weer zal verdwijnen? Onze meest verstokte roker aan de e-sigaret.

Koppen, elke donderdag om 20.40 uur op Eén.